APELUL CPISC către partenerii sociali

BUCURESTI - 2 august 2005

Comunicat tip General in Social

privind derularea cu succes a agendei integrării europene

APELUL CPISC către partenerii sociali

Confederaţia Patronală a Industriei, Serviciilor şi Comerţului din România, consideră procesul integrării europene a României, prioritatea absolută a acestei perioade, ca premisă a securităţii naţionale în general şi a celei economice în special, a modernizării şi emancipării naţionale, a realizării şi menţinerii păcii şi prosperităţii sociale.
CPISC îşi manifestă îngrijorarea şi dezaprobarea faţă de recentele evenimente, care, pe fondul instabilităţii şi incoerenţei politice prelungesc şi prefigurează inutil o stare de criză artificială, cu efecte nefaste asupra mediului social şi de afaceri şi care pun evident în pericol programul de aderare europeană al României. În acest sens, ne adresăm partenerilor sociali cu următorul apel:
Cerem Guvernului României, premierului Călin Popescu Tăriceanu, să se concentreze pe programul de guvernare asumat şi pe priortăţile legate de procesul aderării, ignorând orice provocare politicianistă, de natură să consume resurse umane, financiare şi de timp, pentru alte scopuri, să uzeze de propriile prerogative şi încrederea acordată de Parlament în acest scop, să cultive şi să conteze pe sprijinul societăţii civile, pentru îndeplinirea obiectivelor reale ale ţării.
Cerem Preşedinţiei României să cultive şi să fructifice la maximum sprijinul extern, să cheme la dialog şi să medieze toate părţile capabile să ofere resurse de orice fel, inclusiv opoziţia parlamentară, pentru sprijinirea procesului de integrare, să pună capăt oricăror tentative de confruntări politice interne, inutile şi neproductive, să dirijeze toate energiile de care ţara este acum capabilă pentru a nu rata momentul 2007, al integrării.
Chemăm toţi partenerii noştri sociali, Confederaţiile Patronale şi Sindicale, alte organizaţiile civice neguvernamentale, Presa, la realizarea, în cel mai scurt timp, a unui organism de reacţie, sprijin şi monitorizare a îndeplinirii agendei aderării europene, capabil să susţină toate iniţiativele constructive şi să zădărnicească orice tentativă de deturnare a resurselor şi interesului public de la această problemă prioritară. CPISC a realizat deja primele discuţii preliminare cu principalele grupări ale societăţii civile urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie contactate şi chemate la acţiune toate forţele capabile să exercite o presiune socială constructivă, asupra clasei politice, în acest sens.

Despre CPISC

Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania
Adrian IZVORANU
Director general CPISC