UN NOU LIDER MONDIAL POARTĂ AMPRENTA CRATIMA

BUCURESTI - 28 ianuarie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Cratima anunţă finalizarea unui nou proiect internaţional. Celebra companie internaţională Peak Consulting este beneficiara serviciilor Cratima. Site-ul web este un site de prezentare şi aşteaptă cu interes opiniile vizitatorilor la www.peakconsulting.eu

UN NOU LIDER MONDIAL POARTĂ AMPRENTA CRATIMA

Peak Consulting este lider mondial de piaţă consacrat în domeniul inteligenţei în afaceri, consultanţă şi pregătire ETL. Activitatea companiei se concentrează pe rezolvarea problemelor complexe generate de cantităţile foarte mari de informaţie din economie care înlesnesc managementul corporaţiilor transnaţionale şi firmelor mijlocii aflate în creştere. Peak Consulting deţine sedii în Regatul Unit şi S.U.A. şi au extins activităţile în Uniunea Europeană şi Orientul Mijlociu.

Ideea proiectului şi necesitatea unui nou site web au aparut odata cu deschiderea a două noi birouri internaţionale de lucru, unul în Dubai şi altul în Amsterdam. Peak Consulting a simţit necesitatea unei schimbări în activitatea de promovare online şi a apelat la soluţia profesionistă oferită de echipa Cratima.

Colaborarea dintre două companii care împărtăşesc aceleaşi valori, oferirea de soluţii simple şi eficiente la probleme complexe, nu putea să fie alta decât una încununată de succes, rezultatul fiind site-ul web www.peakconsulting.eu.

Partea de dezvoltare web a utilizat limbajele de marcare HTML şi CSS pentru afişarea şi formatarea conţinutului şi pentru optimizarea indexarii site-ului la motoarele de căutare (SEO – Search Engine Optimization). Pentru a facilita interacţiunea cu browser-ul şi pentru a prezenta informaţia întrun mod dinamic, plăcut pentru vizitator echipa Cratima a utilizat în dezvoltarea acestui proiect noua tehnologie AJAX, tehnică revoluţionară de utilizare a scripturilor Javascript pentru încărcarea diferitelor elemente dinamice în browser cu evitarea efectului de refresh.

Elementele de design propuse de Cratima reunite cu elementele specifice web 2.0 (haşuri în background, meniu transparent, elemente dreptunghiulare rotunjite) au reuşit să îndeplinească cele două condiţii de bază avute în vedere la creare unui site de prezentare: identificarea imaginii companiei cu imaginea website-ului şi transmiterea corectă a mesajului către vizitatorii interesaţi.

Colaborarea cu partenerii interni şi internaţionali de afaceri este întotdeauna generatoare de experienţă şi valoare adăugată, de aceea se poate spune ca Peak Consulting a avut şansa de a beneficia de experienţa anterioară a echipei Cratima. Astfel, ideile inovatoare precum crearea şi generarea formularelor CV-ului online, facilitatea încărcării fişierelor în secţiunea “Cariere” şi dezvoltarea etapelor de optimizare la motoarele de cautare (SEO) în paralel cu dezvoltarea diferitelor secţiuni ale website-ului au adus managerilor de proiect cea mai frumoasă răsplată, aprecierea clientului.

Wael O. Elrifai, Director EMEA în cadrul Peak Consulting a declarat “Cratima este o companie profesionistă şi capabilă, cu idei inovatoare ce au contribuit la proiectul nostru. În plus, echipa a fost foarte flexibilă cu schimbările de ultim moment reuşind să transforme website-ul întrun succes”.

Despre Cratima

Autor: Mihai Dociu, PR Manager Cratima

Cratima este o companie românească ce oferă servicii de design web şi dezvoltare software atât pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă prin cele două divizii: Cratima Interactive şi Cratima Software. Portofoliul de clienţi împreună cu proiectele de referinţă ale companiei pot fi vizualizate vizitând web site-ul companiei - www.cratima.com.
Persoana de contact: Mihai Dociu
E-mail: mihai.dociu@cratima.com
Telefon birou: +40 21 410 20 27, +40 21 410 59 76
Adresa: Str. Sirenelor nr. 3, Bucuresti, 050856, Romania