Creanta exigibila

Definitie Creanta exigibila

Sintagma ce desemneaza creanta cu scadenta implinita, deci a carei executare, la nevoie chiar silita, poate fi ceruta de catre creditor.Exigibilitatea creantei difera dupa cum aceasta este pura si simpla sau afectata de modalitati.Astfel, in cazul obligatiilor pure si simple, creanta devine exigibila chiar din momentul nasterii raportului juridic obligational.In cazul obligatiilor afectate de un termen suspensiv, creanta devin eexigibila numai din momentul implinirii acelui termen.Instanta judecatoreasca poate suspenda exigibilitatea unei creante acordand termen de gratie debitorului.Caracterul exigibil al unei creante inceteaza prin plata liberatorie a acesteia, precum si prin efectul prescriptiei extinctive.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Creanta exigibila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Creanta exigibila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Creanta exigibila. Definitiile termenilor despre Creanta exigibila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Creanta exigibila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Creanta exigibila.