1000 de ecografii gratuite in campania de informare privind fibroadenomul mamar

BUCURESTI - 28 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Peste 1000 de femei au beneficiat de ecografii gratuite in cadrul centrelor medicale „Breast Care Clinic” in ultimele doua saptamani, ca urmare a campaniei de informare cu privire la tratamentul fibroadenomului mamar. Seria de ecografii gratuite a inceput in data de 8 martie, cand cele 14 centre Breast Care Clinic au deschis portile tuturor femeilor care au dorit sa afle mai multe detalii despre fibroadenomul mamar. In urma campaniei, peste 150 de femei au fost diagnosticate cu fiboadenom mamar iar alte 200 cu afectiuni ale sanului care necesita tratamente si investigatii ulterioare.

Rezultatele campaniei au fost in masura sa ofere medicilor specialisti din cadrul clinicilor mai multe informatii despre starea de sanatate a femeilor si gradul de informare al acestora cu privire la bolile sanului. Potrivit medicilor care au efectuat ecografiile, 62% dintre acestea nu fac un control periodic la san si nu sunt suficient informate cu privire la riscurile aparitiei fibroadenomului mamar. Mai mult de jumatate dintre femeile care au beneficiat de ecografii au declarat ca merg la doctor doar cand au simptome care indica o afectiune. Concluziile medicilor Breast Care Clinic in urma evaluarii starii de sanatate a celor peste 1000 de paciente sunt in masura sa confirme ca femeile din Romania au un grad redus de informare cu privire la aparitia bolilor la san iar statutul financiar este principalul impediment in diagnosticarea la timp a acestora.

„Fibroadenomnul mamar este o afectiune des intalnita la femeile active reproductiv, cunoscuta sub denumirea de nodul la san, in forma benigna. In lipsa unui tratament de specialitate, tesutul afectat  va creste in dimensiuni generand disconfort fizic si psihic pacientelor iar in cele din urma acestea ajung la medicul chirurg pentru extirparea lui. Diagnosticarea la timp a fibroadenomului mamar este primul pas pentru tratarea acestuia fara interventie chirurgicala. Mesajul medicilor de la Breast Care Clinic a fost unul de atentionare si constientizare a riscului implicat de aparitia acestei afectiuni” a declarat prof. dr. Silviu Constantinoiu, coordonator proiect Breast Care Clinic.

Breast Care Clinic este o retea de 14 clinici private la nivel national, in care femeile diagnosticate cu fibroadenom mamar pot urma o metoda non-invaziva de tratament, in premiera in Romania. Metoda este cunoscuta sub numele de crioablatie si presupune inserarea unui ac ghidat ecografic in tesutul afectat si tratarea acestuia printr-un proces de inghetare-dezghetare. Procedura dureaza aproximativ 10 minute si este facuta cu anestezie locala, fapt care permite pacientei sa-si continue activitatea zilnica la scurt timp dupa ce a iesit din cabinetul medicului. Cunoscuta sub numele de Ice Cure in Statele Unite, crioablatia este singura procedura disponibila ca alternativa la chirurgia clasica, folosita pana acum pentru tratamentul fibroadenomului mamar. Mai multe informatii pe www.breastcareclinic.ro

Contact media:

Bianca Preda

Telefon: 0742.007.159

Mail: bianca@cbmanagement.ro

Despre Creative Business Management

Breast Care Clinic face parte din multinaţionala olandeză On Clinic Advanced Medical Institute care are o experienţă de 26 de ani în lume (peste 100 de filiale în întreaga lume) şi peste 15 ani în România (14 filiale în cele mai mari oraşe din ţară). Aparatul cu ajutorul căruia se realizeaza procedura, Ice Sense 3, este disponibil în clinicile din Brasov si Constanta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-business-management/1000-de-ecografii-gratuite-in-campania-de-informare-privind-fibroadenomul-mamar