Soluţie Cisco de Comunicaţii Unificate la ABB România

BUCURESTI - 27 noiembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

ABB România, lider pe piaţa de energie şi automatizări din România şi membră a ABB Grup, a introdus o soluţie Cisco de comunicaţii unificate pentru a îmbunătăţi procesele de lucru şi a reduce costurile de comunicaţii. Proiectul a implicat de asemenea modernizarea reţelei IT şi interconectarea a două locaţii ale companiei. Soluţia a fost proiectată şi implementată de CRESCENDO, partener Silver al Cisco în România.

Elemente principale:

• Sistemul adoptat de ABB este o soluţie integrată de comunicaţii de voce bazată pe IP, care a implicat reconfigurarea reţelei informatice, designul şi implementarea unui sistem de telefonie IP, o soluţie de mesagerie vocală şi o componentă adăugată de wireless.

• Proiectul răspunde la două cerinţe cheie ale ABB: de a oferi o soluţie de comunicaţii unificate cu servicii de voce bazate pe IP pentru angajaţii aflaţi în locaţii diferite, ale căror nevoi de comunicare sunt foarte mari şi care au nevoie de un număr extern personal, precum şi de a oferi acces wireless în locaţiile ABB, incluzâd o zonă pentru angajaţi şi una pentru vizitatori, cu acces diferenţiat la resursele reţelei (acces complet pentru angajaţi şi limitat pentru vizitatori). De asemenea, compania a căutat un sistem de ultimă generaţie, care să permită protecţia investiţiei pentru cel puţin cinci ani, să fie flexibil şi scalabil, precum şi uşor adaptabil nevoilor viitoare.

• În plus, soluţia permite ABB România să îşi reducă cheltuielile de comunicaţii, economiile estimate datorită utilizării noului sistem fiind de până la 40%.

• Proiectul a presupus designul şi implementarea unui sistem Cisco de comunicaţii unificate cu voicemail individual şi un sistem IVR (Interactive Voice Response). Facilitatea IVR a fost configurată astfel încât clienţii să poată fi deserviţi în orice moment, chiar în afara orelor de program, fără intervenţie umană, chiar înainte ca apelul să ajungă la operatorul de la recepţie. Pot fi adăugate mesaje pre-înregistrate, personalizate in functie de momentul zilei sau al anului.

• Soluţia, funcţională din aprilie 2009, a fost proiectată şi implementată de CRESCENDO, partener Cisco Silver Certified Partner în Romania în mai puţin de o lună, evitând astfel orice pierderi de productivitate. Sistemul conceput de CRESCENDO pentru ABB Romania permite integrarea ulterioară cu operaţiunile regionale ale companiei cum este cea din Bulgaria, care folosea deja soluţiile Cisco de comunicaţii unificate.

• Din perspectivă tehnică, una dintre cerinţele specifice a fost de a configura Survivable Remote Site Telephony (SRST) pentru un grup specific de angajaţi ai ABB. Această facilitate, configurată pe un gateway de voce, permite utilizarea telefoanelor IP chiar în cazul în care sistemul pierde conexiunea IP de la furnizorul de servicii internet, şi oferă disponibilitatea sistemului de mesagerie vocală Cisco Unity Express.

• Pentru simplificarea accesulu la mesageria vocală, telefoanele IP au fost configurate astfel încât utilizatorii pot accesa o pagină de autentificare cu o singură apăsare pe buton, direct din ecranul telefonului IP. După autentificare, utilizatorul îşi poate administra căsuţa vocală, care dispune de numeroase facilităţi.

• Telefoanele Cisco Unified IP au fost configurate cu o funcţie de economisire a energiei: dacă sunt utilizate, ele rămân în modul standby până în momentul în care utilizatorul iniţiază o interacţiune. Astfel consumul de energie poate fi redus cu 50-60% pentru un telefon.

Citate

• “Soluţiile de colaborare Cisco permit o nouă modalitate de lucru, bazată pe mobilitate, flexibilitate şi colaborare între angajaţi. Implementarea de la ABB Romania dovedeşte din nou valoarea soluţiilor noastre integrate de comunicaţii unificate, a spus Cristian Popescu, Director General interimar, Cisco Romania”.

• „ Pe măsură ce nevoile de comunicaţii ale ABB România au crescut semnificativ, investiţia într-o soluţie care să asigure un flux de informaţii continuu între sediul central şi celelalte locaţii a devenit obligatorie”, a spus Calin Ardelean, IS Manager ABB Romania. „Soluţia aleasă ne-a oferit beneficii imporante: productivitate sporită, costuri mai mici, protecţia investiţiei şi o perioadă de implementare de maximum 30 de zile.”

• “Echipa noastră a oferit design-ul tehnic şi a implementat soluţia Cisco. Competenţele şi experienţa acumulate de specialiştii noştri în implementarea de soluţii de comunicaţii, precum şi produsele de înaltă calitate ale Cisco ne-au ajutat să răspundem nevoilor clientuluiîn intervalul de timp cerut. Acum, soluţiile Cisco de comunicaţii unificate permit ABB să sporească productivitatea şi să îşi menţină avantajele concurenţiale” – a spus Costel Cristea, Communications Business Unit Manager CRESCENDO.

Despre ABB Romania
ABB România (www.abb.com/ro) reprezintã astãzi o forta pe piata româneascã de tehnologii energetice si de automatizãri. Datoritã structurii sale orientate spre client, compania se aflã in contact permanent cu nevoile clientilor sãi, permiþând acces rapid si usor la gama completã de produse, solutii si servicii oferitã de ABB, de la produse la proiecte la cheie în domeniile: Tehnologii pentru Energeticã (cu aplicatii în utilitãti – energie electricã, gaze, apã) si Tehnologii pentru Automatizãri (cu aplicatii in industrie).
Din anul 2008, ABB România a înfiintat un department de Service care vizeazã activitãþile de service pe piaþa româneascã pentru toate cele cinci divizii ale ABB: Produse energetice, Sisteme energetice, Produse de Automatizare, Automatizare de Proces si Robotica

Despre Crescendo

CRESCENDO, Casa de soluţii IT&C, furnizează aplicaţii, soluţii de infrastructură şi servicii de integrare personalizate prin care organizaţiile obţin maximum de câştig din informaţiile de afaceri. Clienţii Casei de soluţii CRESCENDO economisesc efort şi resurse, pentru că găsesc sub acelaşi acoperiş punctul unic de contact pentru implementarea de noi soluţii IT&C şi pentru integrarea lor cu cele existente. Prin parteneriatele cu lideri mondiali din industria IT&C, clienţii Casei de soluţii CRESCENDO beneficiază de soluţii moderne, validate la nivel internaţional.
Cifra de afaceri CRESCENDO a atins, în 2008, o valoare de 18,163 milioane euro. Ponderea serviciiilor în totalul veniturilor a fost de peste 50%, cu o creştere semnificativă pe zona serviciilor de integrare.

CRESCENDO INTERNATIONAL
Strada Fecioarei nr.13, sector 2, Bucureşti, România
Tel.: +4021 2111858, 2111860
Fax: +4021 2017060