Cea de-a II-a editie a Conferintei HRB Expert – Forumul Industriei Ospitalitatii a reunit 150 de participanti

BUCURESTI - 21 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Revista Hotel Restaurant Bar Expert (HRB Expert) a organizat in data de 17 mai cea de a doua editie a Forumului Industriei Ospitalitatii la Novotel Bucarest City Centre, având ca tema “Oportunitatile si obstacolele industriei ospitalitatii în 2007/2008”.

Cea de-a II-a editie a Conferintei HRB Expert – Forumul Industriei Ospitalitatii a reunit 150 de participanti

Conferinta HRB expert a reunit factori de decizie ai locatiilor din industria ospitalitatii, reprezentanti ai firmelor de productie si importatori de produse alimentare si nealimentare, firme producatoare si importatoare de utilaje profesionale, echipamente si tehnologii, firme prestatoare de servicii dedicate pietei HoReCa si agentii de cercetare a pietei.

Implicarea autoritatilor centrale in domeniul turismului din industria romaneasca a ospitalitatii a fost prezentata de Cristina Motorga, reprezentanta Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale. In prezentarea sa, Cristina Motorga a mentionat ca turismul romanesc are nevoie sa isi imbunatateasca atat pregatirea personalului, dar si partea de informare a potentialilor turisti.

Prof. Dr. Alexander Bergmann, decan emerit al HEC-UNIL, a oferit participantilor o privire globala asupra anului 2007, iar Remy Walbaum, un antreprenor de succes in industria ospitalitatii a explicat cum a reusit, oferind modelul propriei afaceri: incubatorul de întreprinderi Create Switzerland.

Eficienta studiilor de cercetare în dezvoltarea locatiei a fost un subiect ridicat la fileu de Galina Chicu – MEMRB, creand multa interactivitate din partea participantilor. Despre fidelizarea clientilor a vorbit Prof. Dr. Stowe Shoemaker, un renumit profesor în domeniu la Conrad N. Hilton College din Houston. De la Dr. Ray Iunius, Deputy General Director la Ecole Hoteliere de Lausanne din Elvetia, cea mai importanta scoala in domeniu, participantii au putut afla cum poate fi atins intangibilul în industria ospitalitatii.

In cadrul Conferintei HRB Expert – Forumul Industriei Ospitalitatii au avut loc si 4 workshopuri care au adus in atentia publicului teme precum resursele umane în industria ospitalitatii, insistându-se în special asupra provocarilor actuale din acest sector, dar si a problemelor pe care le intampina acest domeniu. Marketing-ul industriei ospitalitatii, valoarea adaugata prin tehnologie, optimizarea solutiilor de management au completat lista topicelor tratate in cadrul acestor workshopuri.

De asemenea, in cadrul conferintei s-au acordat si Premiile HRB Expert pentru 2007, structurate pe 5 categorii: Hotel (New Montana - Sinaia), Restaurant (Heritage - Bucuresti), Bar/Club (Nagual - Bucuresti), Firma de catering/Pizzerie (Jerry’s Pizza - Bucuresti) si Personalitatea anului (Paul Marasoiu – Presedinte Peacock Hotels/ Global Hotel Management).

Evenimentul a fost sustinut de Trend Hospitality Consulting and Management în calitate de partener si de Julius Meinl, Cramele Halewood, Epson, Howard Johnson, Grants, Holdmann si Micros Fidelio în calitate de Sponsori, dar si de Novotel care a fost gazda evenimentului. Parteneri media au fost Smart Financial si Comunicatedepresa.ro

Despre Revista Progresive

Hotel Restaurant Bar expert este o revista business-to-business, aparuta acum 7 ani. Publicatia se adreseaza profesionistilor din industria ospitalitatii. Are un tiraj de 15.000 de exemplare si se distribuie gratuit la nivel national, fiind auditata BRAT.

Crier Media Group
Telefon: + 4 021 321 76 31; 323 50 55;
luiza.birca@crier.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/crier-media-group/cea-de-a-ii-a-editie-a-conferintei-hrb-expert-forumul-industriei-ospitalitatii-a-reunit-150-de-participanti