Greselile zilnice de igiena orala ne pot afecta sanatatea dintilor!

BUCURESTI - 20 iulie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Stiinta / Cercetare

O statistica ingrijoratoare arata faptul ca, in prezent, doar una din 10 de persoane isi ingrijeste dintii intr-un mod care ajuta cu adevarat la prevenirea aparitiei cariilor dentare si bolilor parodontale, potrivit rezultatelor unui studiu recent publicat in Swedish Dental Journal. Astfel, cea mai mare parte a oamenilor nu realizeaza un periaj corect al dintilor, cu toate ca aceasta masura profilatica este cea mai usoara si la indemana tuturor persoanelor. Ce indicatii ar trebui totusi sa urmam ca igiena noastra orala sa fie realizata corect?

Greselile zilnice de igiena orala ne pot afecta sanatatea dintilor!

Dintii ar trebuie periati cel putin doua minute. Nu pare foarte mult, dar daca ati pune un cronometru timp de doua minute, la un moment dat ati obosi, inainte ca cele doua minute sa se scurga. Totusi, este bine sa va faceti un obicei din asta. In plus, impartiti gura in trei sectiuni (fata, stanga, dreapta) si periati fiecare sectiune timp de 40 de secunde. De asemenea, nu trebuie sa ignorati partea din spatele dintilor.

Cele mai multe bacterii se regasesc pe gingii, nu pe dinti. Bacteriile pot conduce la infectii, sau mai rau, boli ale gingiilor, cea mai grava fiind parodontoza . Acestea pot fi indepartate printr-un periaj corect. Nu este nevoie sa exercitati o presiune prea mare asupra dintilor, intrucat un periaj foarte dur poate afecta smaltul dintilor. Este indicat sa periati dintii cu miscari moi, circulare pentru a proteja smaltul si a curata si spatiile interdentare.

Cea mai mare problema pe care o aveti sunt probabil petele dentare, mai ales daca sunteti bautori de cafea. Pentru prevenirea acestora trebuie sa va spalati dintii de trei ori pe zi- dimineata, dupa pranz si inainte de culcare. Daca va periati dintii suficient, creste riscul de carii sau boli parodontale .

Un element foarte important este periuta de dinti. Majoritatea producatorilor recomanda inlocuirea acesteia o data la 3 - 4 luni - timp in care capul unei periute de dinti se uzeaza. Totusi, este importanta si igiena periutei pe care o folosim. Aceasta trebuie spalata si lasata sa se usuce dupa fiecare utilizare, metoda prin care este eliminta cea mai mare parte din cantitatea de bacterii. De asemenea, este indicata alegerea unie periute moi sau medii, astfel incat sa nu afecteze tesutul gingival.

Nu in ultimul rand, o atentie deosebita trebuie acordata dozarii pastei de dinti. Cel mai eficient ar fi sa utilizati o parte pentru a curata dintii superiori, sa scuipati si apoi sa repetati procedura si pentru dintii inferiori.

Despre Cris Smile

Despre cabinetul stomatologic Cris Smile

Cabinet stomatologic Bucuresti Cris Smile - va ofera servicii de asistenta stomatologica de calitate superioara la preturi accesibile. Dispune de aparatura performanta si de o echipa de medici specializati in toate domeniile de medicina dentara: implantologie, ortodontie, profilaxiedentara, tratamentul cariilor, estetica dentara, protetica, chirurgie dentara, parodontologie, stomatologie pediatrica.
Politica din domeniul calităţii, promovata in cadrul cabinetului dentar SC Cris Smile SRL Bucuresti asigura orientarea inspre pacient a tuturor proceselor care au loc in cadrul activitatii derulate, prin identificarea nevoilor si asteptarilor acestuia, in scopul satisfacerii cerintelor explicite si implicite privind serviciile si gama de servicii medicale oferite.
Cabinetul stomatologicdin Bucuresti Cris-Smile va oferacele mai bune servicii in materie de stomatologie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cris-smile/greselile-zilnice-de-igiena-orala-ne-pot-afecta-sanatatea-dintilor