Folosirea de pungi din plastic va fi interzisă în România. Alternative eco: sacose panza și pungi de hartie

BUCURESTI - 11 octombrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, CSR

Autoritățile din România au anunțat că, începând de anul viitor, folosirea de pungi din plastic va fi interzisă. Ca alternativă, sacose panza și pungi de hartie reprezintă o metodă chic de prezentare a afacerii sau a ofertelor tale.

pungi din plastic

pungi din plastic

 Când utilizați pungi de hartie reciclată sau sacose panza, veți arăta inițiativa de a salva copaci și de a ajuta mediul înconjurător. 

Dragoș Vlădilă, general manager Sedra Advertising

Vor putea fi folosite fără restricții pungi de hartie și sacose panza. Sedra's Bag oferă o gamă largă de pungi personalizate. Variantele de personalizare sunt, practic, nelimitate: fie că alegi să imprimi un logo, o imagine sau un text, acest tip de promovare îți asigură vizibilitate maximă la prețuri reduse. 

Sacose panza, întotdeauna la modă

Sacose panza sunt ușor de imprimat și, ca și pungi de hartie, reprezintă un produs prietenos cu mediul înconjurător. Studiile spun că acestea pot fi refolosite de 327 de ori înainte de a atinge emisiile de carbon din fabricarea unei singure pungi din plastic de unică folosință.

Pânza de iută este folosită de secole datorită fibrelor rezistente care o compun, iar acest tip de sacoșă cu siguranță va cuceri privirile celor din jur prin apariția sa elegantă. În plus, sacose panza reprezintă o alternativă eco-friendly la pungi din plastic oferite de supermarket. 

Pungi de hartie, mai mult decât pungi de cumpărături

Pungi de hartie sunt produse ce pot fi cu ușurință refolosite. Reciclabile și reutilizabile, acestea pot fi reinventate la fiecare folosire. Sedra's Bag îți pune la dispoziție trei tipuri de pungi de hartie: hârtie albă, kraft și pungile de cadouri. Pungi de hartie kraft se bucură de o mare popularitate pentru că sunt fabricate 100% din hârtie reciclată și sunt foarte rezistente.

Potrivit studiilor efectuate de forurile europene în domeniu, un român consumă între 300 şi 500 de pungi din plastic pe an, puţine dintre ele ajungând, în final, să fie reciclate. Pungile care vor dispărea în urma aplicării directivei sunt cele din plastic subţire (sub 50 de microni) şi foarte subţire (sub 15 microni), cu mâner. Concret, ele vor fi interzise atât la introducerea pe piaţa naţională cât şi la comercializare. 

În concluzie, putem spune că, oricât de mult am vorbi despre salvarea planetei, toată lumea va judeca acțiunile. Când utilizați pungi de hartie reciclată sau sacose panza, veți arăta inițiativa de a salva copaci și de a ajuta mediul înconjurător.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cube-media-solutions/folosirea-de-pungi-din-plastic-va-fi-interzisa-in-romania-alternative-eco-sacose-panza-si-pungi-de-hartie