Culoare

Definitie Culoare

Element determinant in comunicatia vizuala a unei firme/marci sau a unui mesaj/afis promotional (usureaza perceptia, imbunatateste imaginea si armonia estetica, ambianta, subliniaza o trasatura etc). Fiecare nuanta de culoare poarta o semnificatie, un anumit mesaj - dupa cum este o culoare calda sau rece, primara sau complementara, uniforma sau in degrade etc. Culorile poarta, in general, mesaje ambivalente, limbajul lor fiind diferit de la o tara la alta, de la o cultura la alta (spre exemplu, galben este considerata, in Japonia, o culoare nobila, in timp ce in cultura europeana semnifica infidelitate alb semnifica in Europa curatenie, puritate, iar in Extremul Orient, doliu verdele este in SUA simbolul sperantei si al belsugului (green like money) etc. Limbajul transmis de o culoare trebuie sa corespunda continutului mesajului, sa contribuie la intelegerea sa, nu sa o contrazica. Puterea de evocare a culorilor este fundamentala, iar perceptia lor se face imediat, inaintea formelor, volumelor, cuvintelor sau a cifrelor, de unde si importanta folosirii lor in campaniile de promovare. Un titlu, un fragment de text sau un grafic in culori are o putere de evocare superioara unui mesaj prezentat in alb/negru (acrosaj cromatic). Trebuie avute in vedere, de asemenea, lizibilitatea, diferenta de contrast si efectul spatial al diferitelor culori vizibilitatea unei culori dominante poate fi intarita prin utilizarea unui cadru colorat.Pentru imprimarea in culori, cernelurile primare folosite in tipografii sunt: galben, cyan (nuanta de verde-bleu), magenta (nuanta de roz), la care se adauga negru (pentru a mari contrastul). V. limbaj al culorilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Culoare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Culoare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Culoare. Definitiile termenilor despre Culoare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Culoare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Culoare.