Culpa

Definitie Culpa

In dreptul civil, atitudinea psihica a autorului faptei ilicite si pagubitoare fata de fapta respectiva si fata de urmarile acestei fapte. Formele culpei sunt:- dolul direct sau intentia directa, - dolul indirect sau intentia indirecta, - imprudenta si - neglijenta. In dreptul penal formele vinovatiei sunt impartite in intentie (directa si indirecta) si culpa (cu sau fara prevedere).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Culpa? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Culpa.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Culpa. Definitiile termenilor despre Culpa cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Culpa, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Culpa.