CZU

Definitie CZU

Abreviere pentru Clasificarea zecimala universala.Sistem de clasificare a publicatiilor.La nivel international exista mai multe sisteme de clasificare a publicatiilor:- Clasificarea Dewey- Clasificarea zecimala universala (CZU)- Clasificarea Cutter- Clasificarea pe fatete sau pe colon a lui Ranganathan- Clasificarea bibliotecar-bibliografica sovietica- Clasificarea Cunningham- Clasificarea Bibliotecii Congresului SUA- Clasificarea bibliografica Bliss- Indexarea coordonataIn Romania, in activitatea mai ales a bibliotecilor, este folosita clasificarea zecimala universala. Schema generala a clasificarii zecimale universale este urmatoarea (se poate renunta la 0,):0,0 Generalitati0,1 Filozofie0,2 Religie. Teologie0,3 Stiinte sociale0,4 (rezervata initial pt lingvistica)0,5 Stiinte matematice, fizice si naturale0,6 Stiinte aplicate si tehnice0,7 Arta. Distractii. Sport0,8 Literatura si lingvistica0,9 Geografie. Biografii. Istorie

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru CZU? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul CZU.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la CZU. Definitiile termenilor despre CZU cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la CZU, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la CZU.