clos de los siete

BUCURESTI - 3 decembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Clos de los Siete este proiectul
productaorului de vinuri Michel Rolland in Argentina. Steaua lui personala imbiba vinul cu o nota de baza, chiar daca primele vii au fost plantate cu mai putin de 10 ani in urma si a treia recolta este inca la inceput.

Cand gust Clos de los Siete imi dau seama ca experimentez inceputurile unei noi mari podgorii. Acest vin are tot de ce ar putea avea nevoie un vin: o vie speciala, proprieteri cu 'pedigree' si talent de prima mana de producator. Este un vin 'construit' de la temelii cu un spirit de descoperitor si cumva te duce cu gandul la ideea de destin.
Clos de los Siete este proiectul
productaorului de vinuri Michel Rolland in Argentina. Steaua lui personala imbiba vinul cu o nota de baza, chiar daca primele vii au fost plantate cu mai putin de 10 ani in urma si a treia recolta este inca la inceput. Rolland da consultanta pentru mai mult de 100 locuri in care se face vin in lume, dar Clos de los Siete este al lui insusi: adica el este unul din cei 7 proprietari ai locatiei (toti francezi) si el este creierul din spatele afacerii. Fiecare proprietar are sau va avea, cand ultima 'winery' (loc in care se face vin) se va termina de construit, propria lui 'winery', pamant de vie si persoana care face vinul, dar Rolland da consultanta tuturor dintre ei si amesteca vinul final folosind proportii variabile din productiile lor individuale. Rolland spune ca avand 'wineries' si 'winemakers' diferiti aduce individualitate diferitelor vinuri si creaza mai multa
complexitate in Clos de los Siete. Simplitatea etichetei care ilustreaza steaua cu 7 colturi, iar sub numele vinului scrie simplu 'de Michel Rolland' – contrazice complexitatea procesului.
Prima recolta, in 2003, a fost un vin mai bun decat 2004, iar 2005 se anunta a fi un an si mai bun. (Rolland crede ca va fi cel mai bun din cei 3 ani, dar la varsta asta frageda si nu la mare distanta dupa imbuteliere, vinul este cam 'compact'). Sezonul din 2004 a debutat ca un sezon cald si Merlotul s-a copt devreme, dar noptile mai reci au incetinit apoi coacerea altor soiuri, iar Syrah s-a cules destul de tarziu, pe 22 Aprilie. Ca rezultat, vinul are
mai multa finete si delicatete si mai putina concentratie si densitate decat
celelalte 2 recolte. Aceasta este o veste buna pt cei care sunt mai conservatori
Dar vinul asta nu este un tantalau. Are un gust plin,eminamente sec si are o cantitate moderata de tanin in cadrul texturii sale. Buchetul si aromele sugereaza fum, piper negru, condimente, pruna neagra si
mure, iar toate acestea contribuie la o esenta fructata substantiala. Intr-un pahar gen Burgundy, note usoare de iarba apar, care duc cu gandul la garrigue (ierburi joase gasite in bazinul mediteranean). Notele de mijloc sunt undeva intre rosu puternic si rosu delicat si are multa 'prezenta'. Alaturi de mancare se transforma intr-un vin delicat, rotund, usor – o placere sa-l bei.




Despre damar srl

Damar srl , aleea barajul sadului nr 9
administrator Eduard Romaniuc
www.ubicuu.ro
office@ubicuu.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/damar-srl/clos-de-los-siete