SERAF –Lumea Femeilor Puternice

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară 6. Promovarea incluziunii sociale
Domeniul major de intervenţie 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”
Titlul proiectului: „Sanse egale si respect - Instrumente antreprenoriale dintr-o perspectiva de gen”
Beneficiar: ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA
ID Proiect: 62066
Cod contract: POSDRU/97/6.3/S/62066

Antreprenoriatul social o noua tendință; cum puteți ajunge de la copacul dorințelor- unde au inmugurit ideile de afaceri, la cel al realizărilor depline, care aduc profit; povești încurajatoare ale unor antreprenoare de succes; cum se naște ideea unei afaceri, cum poate lua contur și cum poate fi dusă mai departe?

SERAF –Lumea Femeilor Puternice
 SERAF descopera lumea femeilor puternice!

Liliana Pagu

Toate acestea au fost  dezbătute în cadrul mesei rotunde organizată de Asociatia Femeilor din România (AFR),  în data de 29 mai, eveniment ce se înscrie în seria activităților de promovare a proiectului POSDRU 62066 –Șanse Egale și Respect – Instrumente Antreprenoriale dintr-o Perspectivă de Gen”, proiect cordonat de AFR, Președinte Liliana Pagu.  Reprezentanți guvernamentali, ai mediului de afaceri și ai mass media, s-au întâlnit la această masă rotundă pentru a explora modalități concrete de încurajare și promovare a antreprenoriatului feminin.

Au fost prezentate oportunitățile oferite de proiectul SERAF, care  vizează formarea profesională la nivel de top a unei femei ANTREPRENOR. Prin intermediul cursurilor  oferite de partenerii în proiect, HCS Advanced People Strategies și Olympic Training and Consulting Ltd., femeile își pot controla destinul, deoarece vremurile se schimbă și pentru a  deveni puternice și de succes, ele trebuie mai întâi să își dezvolte abilitățile de comunicare, organizare, vânzare, negociere și  marketing pentru dezvoltarea unei afaceri independente.

Toate aceste competențe se pot dobândi prin intermediul cursurilor și consultanței oferite de către  Centrele SERAF deschise în fiecare regiune de implementare a proiectului (Nord Est, Sud Vest, Centru si București Ilfov). Centrele SERAF din București, Brașov, Craiova, Iași, oferă îndrumările necesare şi sunt un punct de sprijin pentru schimbarea în bine a  destinului femeilor temerare , prin antreprenoriat.

Participanții la masa rotundă au aflat noutati despre realizările și stadiul actual al proiectului SERAF, despre activitățile desfășurate de HCS Advanced People Strategies (prezentate de către Dl. Sotiris Karagiozidis, Manging Partner), precum si despre cele două  studii comparative România – Grecia realizate de Olymplic Training and Consulting Ltd. În partea doua a evenimentului, s-au ascultat cu interes poveștile de viață ale unor femei care s-au lansat în antrerprenoriat cu forțe proprii, cu curaj și ambiție,  iar acum au fost invitate să ofere  exemple de bune practici și căi de urmat.

Aceste antreprenoare de succes (Adina Filculescu, Iulia Beldiman și Raluca Robu), au primit diplome de excelență din partea Președintei Asociației Femeilor din România, iar afacerile lor vor fi promovate în continuare în cadrul proiectului. Ele au fost invitate să facă parte din rețeaua națională și internațională a proiectului SERAF. Pe data de 30 mai, în încheierea săptămânii antreprenoriatului feminin, organizată de Asociația Femeilor din România în cadrul proiectului SERAF ID 62066, cele trei doamne au fost invitate să prezinte cursantelor SERAF, afacerile lor și să le explice cum au devenit profitabile, prilej cu care s-au dezbătut oportunitățile și provocările existente în mediul de afaceri românesc, în ceea ce privește antreprenoriatul feminin.

Parteneri media la eveniment: Tribuna Economică, Baboom Evenimente Urbane, Calendar Evenimente – Creeaza viitorul impreuna cu noi, The Business Ark Concept – Thinkship

Acest comunicat a fost emis de Asociaţia Femeilor din România

Presedinte Liliana Pagu

afr@opensys.ro

Tel: 0213192927

www.afr2010.ro

Centrul SERAF BUCURESTI : Str. Unirii nr. 86.; Tel. 0351467367

Director:Doina Maria Stefan

Tel: 0213192927

Centrul SERAF Craiova: Str. Unirii nr. 86.;

Tel. 0351467367

Centrul SERAF Brasov:

B-dul Alexandru Vlahuta;

Tel. 0368460096

Centrul SERAF Iași: Str. Păcurari nr 59-62;

Tel. 0332730497

Daniela Albu,

Expert informare si publicitate

andradacia@yahoo.com