Darea de mita

Definitie Darea de mita

Conform art. 255 Cod Penal, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, in modurile si scopurile aratate in art. 254 (luarea de mita), se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.Alineatul 2 prevede ca fapta prevazuta in alineatul precedent nu constituie infractiune atunci cand mituitorul a fost constrans prin orice mijloace de catre cel care a luat mita.Conform alineatului 3, mituitorul nu se pedepseste daca denunta autoritatii fapta mai inainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat pentru acea infractiune.Dispozitiile art. 254 alin. 3 se aplica in mod corespunzator, chiar daca oferta nu a fost urmata de acceptare.Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat in cazurile aratate in alin. 2 si 3.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Darea de mita? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Darea de mita.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Darea de mita. Definitiile termenilor despre Darea de mita cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Darea de mita, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Darea de mita.