Daune interese

Definitie Daune interese

Compensari sau despagubiri banesti pe care debitorul este obligat prin hotarare judecatoreasca sa le plateasca creditorului prin repararea prejudiciilor, cauzate acestuia prin neexecutarea ori executarea defectuoasa sau cu intarziere a obligatiilor contractuale. Daune interese pot fi:- daune interese compensatorii, care se platesc pentru neexecutarea partiala sau totala ori executarea necorespunzatoare a obligatiei contractuale a debitorului, reprezentand echivalentul banesc al repararii integrale a prejudiciului cauzat debitorului. Cuprind atat valoarea efectiva, cat si valoarea castigului nerealizat de creditor- daune interese moratorii, care reprezinta compensarea daunelor ce se acorda pentru simpla intarziere a executarii unei obligatii contractuale. Se pot cumula cu executarea obligatiei in natura si cu daunele interese compensatorii. Se calculeaza de la data trimiterii somatiei de plata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Daune interese? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Daune interese.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Daune interese. Definitiile termenilor despre Daune interese cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Daune interese, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Daune interese.