Debitor de regres

Definitie Debitor de regres

Sinonim - obligat de regresPersoana care, in baza unei cambii, isi asuma obligatia de a garanta indeplinirea prestatiei (efectuarea platii) de care este tinut trasul ca debitor cambial principal, putand fi urmarita, pe acest temei, ea insasi, de catre creditorul cambial, pentru executarea acelei prestatii, daca la implinirea scadentei - sau, in cazurile prevazute de lege, chiar mai inainte de scadenta - obligatul principal refuza plata ce i se cere.Obligatia de garantie este, in realitate, o obligatie de plata avand caracter subsidiar.Sunt debitori de regres: tragatoru, girantii si avalistii lor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Debitor de regres? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Debitor de regres.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Debitor de regres. Definitiile termenilor despre Debitor de regres cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Debitor de regres, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Debitor de regres.