Decont de cheltuieli valutare

Definitie Decont de cheltuieli valutare

Formular tipizat fara regim special.(transporturi internationale - Cod 14-5-5/a) Format A5, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - document pentru decontarea de catre titularul de avans a cheltuielilor efectuate (in valuta si in lei), cu ocazia deplasarii in strainatate - document pentru stabilirea diferentei de primit sau de restituit de catre titularul de avans - document de inregistrare in contabilitate. Se intocmeste la unitatile care executa transporturi in strainatate, intr-un exemplar, de catre titularul de avans, pentru cheltuielile efectuate pe intregul parcurs, semnandu-se de titularul de avans. Circula: - la persoanele autorizate sa verifice legalitatea actelor justificative de cheltuieli, exactitatea calculelor privind sumele decontate la intoarcerea din strainatate si calculul eventualelor penalizari de intarziere, care semneaza de verificare. In cazul in care, la decontarea avansului, suma cheltuielilor efectuate este mai mare decat avansul primit de catre titularul de avans se intocmeste Dispozitie de plata-incasare catre casierie (cod 14-4-4 sau 14-4-4/a). In situatia in care, la decontare, sumele privind cheltuielile efectuate sunt mai mici decat avansul primit, diferenta de restituit de catre titularul de avans se depune la casierie pentru care se emite Chitanta (pentru operatii in valuta) (cod 14-4-1/a) - la persoana autorizata sa exercite controlul financiar preventiv, pentru viza - la conducatorul unitatii pentru aprobarea cheltuielilor efectuate si a eventualei diferente de primit de catre titularul de avans. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/11 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Decont de cheltuieli valutare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Decont de cheltuieli valutare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Decont de cheltuieli valutare. Definitiile termenilor despre Decont de cheltuieli valutare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Decont de cheltuieli valutare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Decont de cheltuieli valutare.