Decont pentru operatii in participatie

Definitie Decont pentru operatii in participatie

Formular tipizat fara regim special.(cod 14-4-14) Format A4, tiparit pe ambele fete in carnete de 100 de file. Se utilizeaza in toate ramurile de activitate in care se efectueaza operatii in participatie. Serveste ca document pe baza caruia se deconteaza cheltuielile si veniturile realizate din operatii in participatie, precum si sumele virate intre coparticipanti. Se intocmeste de unitatea care tine contabilitatea asocierilor in participatie, lunar, in doua exemplare, pe fiecare coparticipant cu veniturile si cheltuielile ce revin acestuia, pentru inregistrarea in contabilitatea proprie, potrivit cotelor prevazute in contractele de asociere incheiate. Cheltuielile si veniturile vor fi grupate pe conturi din clasele 600 - 687, respectiv 701 - 787, potrivit planului de conturi general elaborat de Ministerul Finantelor. In decont se inscriu si alte transferuri, reprezentand valoarea mijloacelor banesti, a profitului realizat, amortizarea mijloacelor fixe si alte sume rezultate din operatiile in participatie. Circula: - exemplarul 1 - la societatea care primeste decontul - exemplarul 2 - ramane la societatea care tine contabilitatea operatiilor in participatie si care intocmeste decontul. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/08 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Decont pentru operatii in participatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Decont pentru operatii in participatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Decont pentru operatii in participatie. Definitiile termenilor despre Decont pentru operatii in participatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Decont pentru operatii in participatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Decont pentru operatii in participatie.