Deflatie

Definitie Deflatie

Regresie intr-un ciclu economic cauzata de diverse circumstante sau de politicile guvernamentale. Deflatia este opusa inflatiei, si este caracterizata prin:1. cresterea puterii de cumparare a cumparatorilor din cauza scaderii preturilor2. scaderea salariilor sau incetinirea cresterii acestora, din cauza scaderii nivelului de somaj3. scaderea disponibilitatii creditelor din cauza dobanzilor ridicate sau a unei politici monetare restrictive4. scaderea importurilor din cauza lipsei cererii.Guvernele pornesc deflatia in general pentru a imbunatati balanta de plati sau pentru a preveni supraincalzirea economiei prin accelerarea inflatiei.Deflatia este creata fie prin cresterea taxelor sau ratelor dobanzilor, fie prin reducerea cheltuielilor guvernamentale. Efectele deflatiei sunt in general opuse celor ale inflatiei. Totusi, in timp ce inflatia poate sa duca (sau nu) la un nivel mai ridicat al productiei si mai scazut al somajului, deflatia intotdeauna va duce la un nivel mai scazut al productiei si o crestere a somajului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Deflatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Deflatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Deflatie. Definitiile termenilor despre Deflatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Deflatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Deflatie.