Delegant

Definitie Delegant

Debitor care obtine si aduce creditorului sau (numit delegatar) angajamentul altei persoane (numita delegat) care se obliga alaturi de acesta (adica de debitorul initial) sau in locul acestuia.Delegantul este unul dintre cei trei subiecti de drept implicati in operatia juridica triunghiulara numita delegatie.In cazul delegatiei perfecte, prin angajamentul asumat de delegat, delegantul este liberat de obligatia sa fata de creditor.Dimpotriva, in cazul delegatiei imperfecte, delegantul ramane in continuare debitor principal alaturi de delegat, creditorul delegatar avand facultatea de a alege intre cei doi debitori pe acela impotriva caruia sa declanseze urmarirea silita.Vezi si art.1133 Cod Civil.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Delegant? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Delegant.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Delegant. Definitiile termenilor despre Delegant cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Delegant, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Delegant.