Delegat

Definitie Delegat

Debitor care se angajeaza alaturi de debitorul initial (numit delegant) sau in locul acestuia sa execute obligatia pe care delegantul o are fata de creditorul delegatar.Delegatul este unul dintre cei trei subiecti de drept implicati in operatia juridica triunghiulara numita delegatie.In cazul delegatiei perfecte angajamentul asumat de delegat stinge obligatia initiala a delegantului liberandu-l pe acesta fata de creditorul delegatar.In cazul delegatiei imperfecte, asumarea de catre delegat a angajamentului fata de creditorul delegatar nu produce efect liberator pentru delegant care continua sa ramana obligat principal alaturi de noul debitor (adica de delegat).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Delegat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Delegat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Delegat. Definitiile termenilor despre Delegat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Delegat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Delegat.