Delegatar

Definitie Delegatar

Creditor care consimte ca debitorul sau initial, numit delegant, sa aduca in locul lui, sau alaturi de el, un alt debitor numit delegat ce, la randul sau, se obliga la plata.In cazul delegatiei perfecte consimtamantul delegatarului de a-l avea ca debitor pe delegat il libereaza pe delegant de obligatia de plata.La delegatia imperfecta insa, acest consimtamant nu produce efect liberator pentru delegant, ci semnifica crearea unui nou raport juridic avand acelasi obiect, intre delegatar si delegat, care se suprapune peste raportul juridic initial, preexistent intre delegatar si delegant.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Delegatar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Delegatar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Delegatar. Definitiile termenilor despre Delegatar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Delegatar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Delegatar.