Depozit hotelier

Definitie Depozit hotelier

Contract de depozit asimilat cu depozitul necesar, avand ca obiect bunurile aduse de calatori in hoteluri, moteluri, hanuri etc.Depozitul hotelier este un contract oneros, ceea ce face ca raspunderea depozitarului sa fie severa, in sensul ca acesta este tinut responsabil pentru orice culpa totodata, depozitarul (hotelierul) raspunde si pentru cazul in care lucrurile depozitate sunt furate sau distruse de catre personalul hotelului sau de catre persoane cazate in hotelul respectiv.Hotelierul este absolvit de raspundere in ipoteza cand lucrurile depozitate sunt furate de hoti inarmati sau sunt distruse sau degradate ca urmare a unor evenimente de forta majora. In celelalte cazuri, pentru angajarea raspunderii sale este suficient ca deponentul sa faca dovada valorii bunurilor si a imprejurarii ca acestea au fost aduse in hotel, nefiind necesara si dovada ca ele au fost predate spre supraveghere la receptie.De regula insa, hotelierul isi limiteaza raspunderea la lucrurile de valoare obiesnuita, instiintand pe turisti ca pentru lucrurile de valoare mai mare se considera raspunzator numai daca acestea au fost depuse la receptia hotelului.Nu fac parte din categoria bunurilor de valoare lucrurile pe care in mod curent turistii le au asupra lor (cum ar fi ceasul de mana sau de buzunar, aparatul de radio, de fotografiat etc.) si care, de regula, se pastreaza in camera de hotel, nu la receptia hotelului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Depozit hotelier? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Depozit hotelier.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Depozit hotelier. Definitiile termenilor despre Depozit hotelier cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Depozit hotelier, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Depozit hotelier.