Depozit neregulat

Definitie Depozit neregulat

Varietate a contractului de depozit care se distinge prin aceea ca are ca obiect bunuri fungibile sau consumptibile, depozitarul liberandu-se de obligatia de restituire prin predarea unei cantitati sau a unui numar identic de bunuri de acelasi gen cu cele primite.In virtutea principiului genera non pereunt, riscurile pieirii fortuite a bunurilor aflate in depozit cad in sarcina depozitarului.Depozitul neregulat se aseamana mult cu contractul de imprumut (mai ales cand are ca obiect o suma de bani), dar nu se identifica totusi cu acesta, deoarece in cazul imprumutului, bunurile (sumele de bani) trebuie restituite numai la implinirea scadentei, in timp ce in cazul depozitului, restituirea trebuie facuta in momentul cand este ceruta de deponent.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Depozit neregulat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Depozit neregulat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Depozit neregulat. Definitiile termenilor despre Depozit neregulat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Depozit neregulat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Depozit neregulat.