Depozit sechestru

Definitie Depozit sechestru

Varietate a contractului de depozit constand in incredintarea unui lucru, asupra caruia exista un litigiu, spre pastrare unui tert, numit depozitar sechestru, pana la solutionarea litigiului dintre parti.Lucrul pus sub sechestru poate fi un bun mobil sau un bun imobil.Depozitul sechestru are doua forme:a) sechestrul conventional, care presupune ca incredintarea lucrului litigios spre pastrarea tertului, sa fie facuta de catre partile litigante de bunavoie si in deplin acord, depozitarul sechestru obligandu-se sa restituie lucrul aceluia care va castiga procesul pentru acest serviciu, tertul depozitar poate stipula o remuneratieb) sechestrul judiciar, care este o faza colaterala a procesului principal si presupune instituirea sechestrului asupra bunului litigios printr-o dispozitie data de instanta judecatoreasca. Persoana numita de justitie ca depozitar sechestru este un mandatar judiciar, ale carui puteri sunt restranse la acelea de pura administratie si a carui remuneratie nu poate depasi 10% din veniturile bunurilor sechestrate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Depozit sechestru? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Depozit sechestru.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Depozit sechestru. Definitiile termenilor despre Depozit sechestru cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Depozit sechestru, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Depozit sechestru.