DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite

Definitie DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite

Traducere in romaneste: livrat la chei, taxe vamale platite (...port de destinatie convenit).Traducere in franceza: rendu a quai, droits acquittes.Termen INCOTERMS.Livrarea sub conditia DEQ presupune ca indeplinirea obligatiei de livrare asumata de vanzator este realizata in momentul in care marfa a fost pusa la dispozitia cumparatorului pe chei in portul de destinatie convenit, vamuita la import. Totodata, vanzatorul isi asuma riscurile si costurile, inclusiv taxele vamale, alte taxe si speze legate de livrarea marfii pana la acest punct. Nu este recomandabila utilizarea acestui termen atunci cand vanzatorul nu are certitudinea ca va obtine direct sau indirect licenta de import. Este firesc, deoarece intr-o astfel de situatie ar insemna ca vanzatorul isi asuma de la inceput o obligatie a carei executare este pusa sub semnul indoielii. Partile pot conveni insa ca vamuirea sa fie asigurata de catre cumparator si ca acesta sa achite taxele vamale aferente. In aceasta situatie se va folosi expresia "taxe vamale neplatite" in loc de "taxe vamale platite". Termenul DEQ poate fi utilizat numai pentru transportul maritim sau fluvial de marfuri.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite. Definitiile termenilor despre DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la DEQ - Delivered ex quai, duty paid - livrat la chei, taxe vamale platite.