Design

Definitie Design

Ansamblul de tehnici de proiectare a identitatii vizuale a unei marci (designul marcii), a unei firme (designul firmei), precum si de amenajare a spatiilor comerciale, a birourilor (design arhitectural - iluminat, finisaje, paviment, mobilier, cromatica etc). Companiile mari au propriile departamente de design (engl. - design department), care se ocupa de designul marcii (conceperea de noi produse, forme de ambalaje, logo etc), advertising (ilustratii, elemente vizuale sau tipografice) etc. Parte integranta a politicii de comunicare, designul produsului integreaza: culori (primele percepute si memorizate), forme/volume, cuvinte, cifre - mai dificil de retinut. (V. grafismul marcii).In ceea ce priveste semnele verbale, se apreciaza ca prezenta literelor puternice (spre exemplu, litera x) confera tarie si soliditate marcii litera z are conotatii de tehnologie si modernitate litere precum o, a exprima rotunjime si feminitate. Sunt la moda siglele (exemplu, initialele C.K. - Calvin Klein, LG, 3M), ca si numele scurte (Fa, OMO, Elf), usor de pronuntat in diverse limbi (V. nume de marca/comercial). In cadrul unei strategii de creatie media, proiect (schita) al unui mesaj publicitar care este prezentat spre a fi vizionat de beneficiar (engl. - rough, scamp - pentru anunturile de presa si afisaj si story board - pentru filmele publicitare de televiziune sau cinema). Plan tehnic (schita) a unui produs nou activitatea de design este vitala in domenii precum industria automobilelor, industria hoteliera, a modei, parfumurilor, bijuteriilor, in jurnalistica s.a.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Design? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Design.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Design. Definitiile termenilor despre Design cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Design, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Design.