Desistare

Definitie Desistare

Sinonim - renuntare de buna voieIn dreptul penal, cauza de nepedepsire prevazuta de art.22 Cod Penal, ce consta in intreruperea, incetarea sau curmarea de catre faptuitor, de buna voie, a savarsirii infractiunii. Este aparat de pedeapsa faptuitorul care s-a desistat ori a impiedicat mai inainte de descoperirea faptei producerea rezultatului.Daca actele indeplinite pina in momentul desistarii sau impiedicarii producerii rezultatului constituie o alta infractiune, se aplica pedeapsa pentru acea infractiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Desistare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Desistare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Desistare. Definitiile termenilor despre Desistare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Desistare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Desistare.