Despagubire

Definitie Despagubire

Sinonim - dezdaunareUna din modalitatile de reparare a pagubei pricinuite. Repararea pagubei se poate face in natura (restituirea lucrului, restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii, desfiintarea totala sau partiala a unui inscris) sau prin plata unui echivalent banesc. Conform dispozitiilor dreptului civil, echivalentul pagubei trebuie sa cuprinda, pe langa repararea pierderii patrimoniale efectiv suferite si repararea castigului nerealizat.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Despagubire? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Despagubire.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Despagubire. Definitiile termenilor despre Despagubire cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Despagubire, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Despagubire.