Detentie precara

Definitie Detentie precara

Conform art.1853 Cod Civil, actele ce exercitam asupra unui lucru al altuia, sub nume precar, adica in calitate de locatari, depozitari etc., sau asupra unui lucru comun, in puterea destinatiei legale a acestuia, nu constituie o posesiune sub nume de proprietar. Tot asemenea este posesiunea ce am exercita asupra unui lucru al altuia, prin simpla ingaduinta a proprietarului sau. Deci, specificul detentie precare consta in faptul ca stapanirea lucrului este lipsita de elementul intentional, psihologic al posesiei. Stapanirea materiala a lucrului se exercita pentru altul si nu pentru sine. Precaritatea echilaveaza cu lipsa posesiei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Detentie precara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Detentie precara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Detentie precara. Definitiile termenilor despre Detentie precara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Detentie precara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Detentie precara.