Dezmembraminte ale dreptului de proprietate

Definitie Dezmembraminte ale dreptului de proprietate

Sinonim - drept real principal derivat din dreptul de proprietate privataAcele drepturi reale principale derivate asupra bunurilor altuia, opozabile tuturor, inclusiv proprietarului, care se constituie sau dobandesc prin desprinderea ori limitarea unor atribute din continutul juridic al dreptului de proprietate. Ele nu desfiinteaza dreptul de proprietate, ci doar il golesc sau il restrang, in sensul ca proprietarul este ingradit sau lipsit de plenitudinea atributelor proprietatii. Dezmembramintele dreptului de proprietate sunt: - dreptul de uzufruct, - dreptul de uz, - dreptul de abitatie, - dreptul de servitute, si - dreptul de superficie. Toate aceste drepturi reale principale derivate pot fi constituite sau dobandite numai asupra bunurilor care se afla in proprietatea privata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Dezmembraminte ale dreptului de proprietate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Dezmembraminte ale dreptului de proprietate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Dezmembraminte ale dreptului de proprietate. Definitiile termenilor despre Dezmembraminte ale dreptului de proprietate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Dezmembraminte ale dreptului de proprietate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Dezmembraminte ale dreptului de proprietate.