Dezmostenire

Definitie Dezmostenire

Sinonim - exheredareDispozitia de ultima vointa prin care testatorul inlatura de la mostenire pe unul sau unii dintre mostenitorii legali (rude sau sot supravietuitor), in limitele ingaduite de lege. Mostenitorii rezervatari nu pot fi inlaturati de la mostenirea rezervei succesorale, la care au dreptul potrivit legii, chiar impotriva vointei defunctului. Ei pot fi dezmosteniti numai de partea din succesiune care depaseste rezerva succesorala legala. Ceilalti mostenitori, care nu sunt rezervatari, pot fi dezmosteniti fara nici o limita sau restrictie. Dezmostenirea poate fi directa sau indirecta ea poate fi facuta si cu titlu de sanctiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Dezmostenire? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Dezmostenire.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Dezmostenire. Definitiile termenilor despre Dezmostenire cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Dezmostenire, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Dezmostenire.