Studiu piata imobiliara - bucurestenii aleg apartamente noi

BUCURESTI - 22 mai 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Constructii, Stiinta / Cercetare, Imobiliare

Live site

În urma sondajului realizat la Târgul Național Imobiliar de către grupul de marketing și cercetare de piață ElQual – membru ESOMAR si SORMA, la solicitarea DezvoltarImobiliar.ro, puteti afla care sunt preferințele bucureștenilor pe piața imobiliară. Rezultatele studiului relevă informații despre sursele de informare pentru căutarea unei locuințe, bugetul de care dispun oamenii aflați în căutarea unui imobil, sau despre zonele vizate de către cumpărători. Probabil lucrul cel mai important ce reiese din cercetare este faptul că bucureștenii se orienteaza către apartamente noi. Ansamblurile rezidențiale din București sau periferie sunt preferate de către cei mai mulți.

Studiu piata imobiliara - Dezvoltatorimobiliar.ro

Iulian Costin Niţulescu, Director de Marketing www.dezvoltatorimobiliar.ro

Cercetarea și-a propus analiza factorilor de decizie și identificarea nevoilor consumatorilor care vor să-și cumpere apartamente în ansamblurile rezidențiale din Bucuresti si periferie. Studiul a avut două mari obiective: evaluarea comportamentului cumpărătorului și evaluarea surselor de informare.

Iulian Nițulescu, Director de Marketing www.dezvoltatorimobiliar.ro, a declarat: “Rezultatele studiului ne-au confirmat așteptările și anume că tot mai multe persoane doresc să-și cumpere o locuință într-un ansamblu rezidențial din București”.

Portalul Dezvoltatorimobiliar.ro, a fost prezent la Târgul Național Imobiliar de la Sala Palatului, în perioada 10-12 mai 2013.

Scurt review al sondajului

Cei mai mulți bucureșteni preferă portalurile imobiliare ca mijloc de informare pentru cumpărarea unor apartamente noi sau case. Aproape 70% dintre respondenți au optat pentru acest criteriu, față de doar 18% pentru târguri imobiliare și 9% pentru recomandările de la prieteni, rude sau vecini.

O mare parte a bucurestenilor alocă un buget între 40.000 și 60.000 de EURO pentru a achiziționa un imobil. Aproximativ 40% dintre ei au ales această variantă de răspuns. Oamenii care doresc să locuiască în centrul Capitalei doresc să plătească între 60.001 si 80.000 de euro, sau poate chiar mai mult, pentru apartamente noi sau case. Cei care se orientează spre o garsonieră sau un apartament de 2 camere (18% dintre cei intervievați) vizează zonele din cartierele bucureștene. Într-o mai mică măsură sunt vizate zonele semi-centrale.

Persoanele de peste 35 ani dețin, într-o proporție de 75%, un imobil propriu. Dorința de a-și spori spațiul locativ îi face pe aceștia să-și caute apartamente noi sau case mai mari, în locații verzi și în apropierea mijloacelor de transport în comun. Peste 60% dintre respondenți vizează un imobil aflat într-un ansamblu rezidențial. Prețul, sistemul constructiv și compartimentarea sunt criterii de bază pentru persoanele mai tinere, cu vârste mai mici de 35 de ani.

Creditele Prima Casa în euro reprezintă cea mai viabila soluție pentru achiziționarea unei locuințe. Aproximativ 40% dintre participanții la studiu optează pentru această variantă. În comparație, doar 11% agreează creditul Prima Casă în RON. Totuși, 31% dintre bucureșteni au posibilitatea plății cash pentru apartamente noi sau case, o mare parte dintre ei având vârste de peste 35 de ani.

Pe un portal imobiliar, cei mai mulți se așteaptă să găsească poze profesioniste și reale. Peste 50% dintre persoanele care au răspuns la chestionar au afirmat acest lucru. Hărțile ansamblurilor rezidențiale sau tururile virtuale reprezintă și ele informații de bază pentru clienți.

Despre Dezvoltatorimobiliar.ro

Scopul portalului Dezvoltatorimobiliar.ro este să promoveze toate ofertele de locuinte noi din ansamblurile rezidentiale. Dorim ca utilizatorii noștri să aibă acces rapid la un număr cât mai mare de apartamente noi și case, din toată țara. Sperăm ca aceștia să-și găsească locuința ideală doar accesând portalul DezvoltatorImobiliar.ro. Portalul prezinta oferte cât mai variate, atât privind preţurile imobilelor, cât şi din punctul de vedere al dotărilor şi al amplasărilor acestora.

Studiul complet realizat de către grupul de marketing si cercetare de piață ElQual, membru ESOMAR SI SORMA, poate fi vizualizat accesand acest link.

Dezvoltatorimobiliar.ro - Portalul de Case si Apartamente Noi, isi propune sa devina principalul canal de informare pentru persoanele care sunt in cautarea unei locuințe noi.

Dezvoltatorimobiliar.ro prin grupul de marketing si cercetare de piață ElQual, membru ESOMAR si SORMA, va masura evolutia indicatorilor la nivel de populatie bianual.

Puteti urmari tendintele pietei imobiliare in urmatorul val al studiului Dezvoltatorimobiliar.ro care va fi disponibil in toamna 2013.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dezvoltatorimobiliar/studiu-piata-imobiliara-bucurestenii-aleg-apartamente-noi