Sunt ratele la dezvoltator o solutie viabila pentru a cumpara o locuinta?

BUCURESTI - 3 martie 2014

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, Constructii, Media / Publicitate, Internet, Imobiliare

Live site

Ratele la dezvoltator reprezintă o modalitate de plată pentru locuinţe care a strâns de-a lungul timpului şi încă strânge păreri împărţite. Unora nu le este deloc convenabil să plătească lunar sume foarte mari pentru a-şi achita ratele, în vreme ce alţii preferă să achite mai rapid datoriile şi să scape de griji. Care sunt, totuşi, principalele plusuri şi minusuri ale acestei opţiuni de plata?

Ansambluri rezidenţiale în Bucureşti

Modalitatea de plată prin rate la dezvoltator (opțiune pe care o puteți găsi și în oferta unor ansambluri rezidențiale de pe portalul www.dezvoltatorimobiliar.ro) este un sistem prin care cei care cumpără o locuinţă aleg să achite rate lunare direct dezvoltatorului imobiliar care a construit respectiva casă sau respectivul apartament.

Din cauza motivului de mai sus, dezvoltatorii imobiliari pot stabili valoarea fiecărei rate lunare şi valoarea dobânzilor, nefiind constrânşi de Banca Naţională a României să respecte legile instituţiilor financiare. În concluzie, nu este de mirare că, în unele cazuri, clienţii pot ajunge să plătească la finalul perioadei de rambursare sume mult mai mari decât cele pe care le-ar plăti dacă şi-ar achiziţiona locuinţa cu un credit de la bancă.

Cu toate acestea, dacă pentru a lua un împrumut de la bancă trebuie să treci printr-un proces birocratic deloc plăcut (ai nevoie de foarte multe documente), care-ţi va consuma foarte mult timp, în cazul ratelor la dezvoltaror procesul este mult mai rapid. În multe situaţii nu trebuie decât să achiţi avansul pentru locuinţa şi să semnezi contractul cu dezvoltatorul şi totul este rezolvat.

Pentru că tot am ajuns să discutăm despre avans, trebuie să menţionăm că acesta poate ajunge şi chiar depăşi 30% din valoarea locuinţei dacă un client alege ratele la dezvoltator. Ştim cu toţii că pe piaţa din România există în prezent opţiuni de achiziţionare a unei locuinţe cu avans mult mai mic, de până la 5% (cum ar fi la programul de creditare Prima Casă).

În ceea ce priveşte perioada de creditare, aceasta se poate întinde până la 10 ani (în cele mai multe situaţii), la ratele la dezvoltator, şi până la o perioadă de trei ori mai îndelungată, la contractarea unui credit bancar. De asemenea, după cum se înţelege de la sine, ratele lunare pentru prima modalitate de plată sunt de câteva ori mai scumpe decât pentru cea de-a două opţiune.

În concluzie, ratele la dezvoltator sunt o opţiune demnă de luat în seamă pentru cei care vor să grăbească procesul de cumpărare al locuinţei dorite (datorită accesului la finanţare foarte facil) şi să scape de povara datoriilor cât mai repede cu putinţă. Există însă şi un dar: avansul necesar este mare, iar suma care trebuie plătită lunar este de câteva ori mai mare decât la creditele bancare.

Pe portalul www.dezvoltatorimobiliar.ro poţi găsi case şi apartamente noi care pot fi achiziţionate şi prin sistemul ratelor la dezvoltator, în ansambluri rezidenţiale precum Evocasa Armonia, Evocasa Selecta, Edenia Titan, Evocasa Optima, Linda Residence, New City Residence Fundeni sau Rin Grand Residence.

Despre Dezvoltatorimobiliar

Scopul portalului Dezvoltatorimobiliar.ro este să prezinte toate ofertele de locuinte noi din ansamblurile rezidentiale. Dorim ca utilizatorii noștri să aibă acces rapid la o ofertă cât mai mare de apartamente noi și case, din toată țara. Sperăm ca aceștia să-și găsească locuința ideală doar accesând portalul DezvoltatorImobiliar.ro. Pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro găsiți tururile virtuale ale ansamblurilor și ale locuințelor finalizate ale acestora.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dezvoltatorimobiliar/sunt-ratele-la-dezvoltator-o-solutie-viabila-pentru-a-cumpara-o-locuinta