Succesul pentru infiintare SRL este garantat de un curs de anteprenoriat

Ploiesti - 12 octombrie 2016

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri

Live site

Din ce in ce mai multi tineri si nu numai, doresc sa inceapa o afacere in care sa-si puna in valoare experienta in diferite domenii de activitate dar si ideile.

protectia muncii

protectia muncii

Daca iti doresti sa incepi o afacere este bine sa te gandesti in primul rand la 2 aspecte foarte importante:

-       in ce domeniu esti specialist (cu mult peste medie)

-       sursele de finantare pentru noua firma.

Daca nu stapanesti foarte bine o meserie (contabil, programator, zugrav, web designer, consultant, specialist extern protectia muncii , comerciant, croitor, etc) ar fi foarte gresit sa te gandesti la deschiderea propriei afaceri. Pe de alta parte, in lipsa unor resurse financiare, experienta pe care o ai intr-un domeniu de activitate nu te poate ajuta prea mult.

Ce este de facut?

Daca experienta pe care o ai nu te poate sustine intr-o viitoare activitate economica, ar fi mai bine daca ai ramane salariat pana cand devii specialist in adevaratul sens al cuvantului. Doar un specialist poate sa se gandeasca la o activitate antreprenoriala.

Ai experienta, deja clientii cauta firma la care lucrezi pentru ca esti tu acolo! E timpul sa te gandesti daca te-ar avantaja sa devii propriul patron. 

Primul lucru la care ar trebuii sa te gandesti este inscrierea la un curs de anteprenoriat. Nu este foarte scump si nici nu iti consuma mult timp din viata.

Poate cel mai important lucru pe care il vei invata la acel curs este sa te cunosti pe tine. Nu toti sunt facuti (au calitati native) sa devina patroni. Atunci e mai bine sa iti continui activitatea de salariat. Foarte multi au inceput diverse afaceri dupa ureche si au irosit economiile stranse cu multa truda sau mai rau, au ramas ingropati in datorii.

Cu ce te alegi dupa parcurgerea cursului de anteprenoriat:

-       intelegi ce tip de entitate economica ti se potriveste (SRL, PFA, I.I) etc;

-       inveti sa-ti faci un plan de afaceri;

-       capeti cunostinte importante privind administrarea propriei afaceri;

-       vei intelege principalele greseli pe care sa nu le faci in promovarea firmei;

-       intelegi principali termeni din contabilitate, resurse umane si protectia munci astfel incat sa intelegi ceea ce trebuie sa faci pentru organizarea acestor activitati;

-       vei invata pasii pentru infiintare srl;

-       vei afla de ce autorizatii ai nevoie pentru activitatea viitoare;

-       cunostinte solide pentru promovarea online a viitoarei firme;

-       obligatiile ca angajator;

Practic prin investitia facuta vei castiga de 2 ori: in primul rand prin volumul de cunostinte acumulate care te vor ajuta pe viitor ; in al doilea rand vei face o mare economie de bani, reusind sa faci singur o mare parte din lucrurile pe care ar trebuii sa le platesti (inregistrarea firmei la ONRC, autorizari, cum sa-ti selectezi viitori colaboratori: contabil, specialist SSM).

Sunt destui care in urma parcurgerii cursului renunta la ideea de a-si deschide propria firma, pentru ca ajung la concluzia ca pur si simplu nu sunt facuti pentru asa ceva. Pentru ei, banii cheltuiti pe curs reprezinta cea mai mare investitie facuta.  

Despre Dianex Serv SRL

Grupul de firme Dianex sediul in Ploiesti str. Leului nr.7, cu o vechime de peste 11 ani asigura servicii complete pentru orice tip de afacere: consultanta incepere afaceri, infiintare firme, contabilitate, protectia muncii, case de marcat