Diferentele din reevaluare

Definitie Diferentele din reevaluare

Reprezinta contrapartida plusului de valoare degajat asupra imobilizarilor, in cazul operatiei de reevaluare.Aceasta operatie se efectueaza asupra ansamblului imobilizarilor corporale si financiare. Sunt excluse, asadar, imobilizarile necorporale, cu exceptia cazului operatiilor de fuziune.O data constituite, diferentele din reevaluare pot fi utilizate, partial sau total, pentru cresterea capitalului, atunci cand legea solicita ca marimea acestuia sa atinga un minim determinat (de exemplu, reducerea capitalului la maximum jumatate, ca urmare a acoperirii financiare a pierderilor). Astfel de uzante nu sunt explicitate in legislatia contabila romaneasca.Diferentele din reevaluare nu pot fi utilizate direct pentru compensarea pierderilor. Acestea din urma pot fi, mai intai, imputate capitalului social, dupa care se procedeaza la reintregirea (cresterea) capitalului social, prin utilizarea diferentelor de reevaluare.De asemenea, diferentele din reevaluare nu pot face obiectul distribuirii (in favoarea asociatilor). Altfel, ar aparea delictul de distribuire de dividende fictive.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Diferentele din reevaluare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Diferentele din reevaluare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Diferentele din reevaluare. Definitiile termenilor despre Diferentele din reevaluare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Diferentele din reevaluare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Diferentele din reevaluare.