Diferentiala semantica

Definitie Diferentiala semantica

Tip de scala de atitudine folosita in cadrul unui sondaj de opinie, in care intrebarea formulata este cuprinsa in intervalul format dintr-o pereche de atribute bipolare - doua cuvinte (exemplu: modern - demodat, foarte favorabil - foarte nefavorabil, foarte important - foarte putin important etc.). Intre acestea se insereaza o scala numerica cu trei, cinci sau sapte nivele, respondentul urmand sa isi exprime opinia marcand pozitia corespunzatoare optiunii sale. Pe acest principiu se construiesc scala importantei, scala de apreciere, scala intentiei de cumparare.           Exemplu:        Dupa parerea dumneavoastra, modelul X de automobil este:cunoscut     7   6   5   4   3   2   1     necunoscutperformant  7   6   5   4   3   2   1     neperformantmodern       7   6   5   4   3   2   1     invechit

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Diferentiala semantica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Diferentiala semantica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Diferentiala semantica. Definitiile termenilor despre Diferentiala semantica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Diferentiala semantica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Diferentiala semantica.