Difuzare

Definitie Difuzare

Numarul de exemplare al unui suport de presa (cotidian, revista, magazin), comercializate efectiv pe piata sau distribuite gratuit (in avion, hotel s.a.), indicator principal al marimii economice a unui titlu de presa (difuzarea nu se confunda cu tirajul si nici cu audienta - la determinarea careia contribuie efectiv). Distingem difuzarea totala anuala si difuzarea medie pe numar (determinata ca diferenta intre tirajul publicatiei si numarul de exemplare nevandut). Difuzarea geografica: la nivel national, regional, pe judete sau orase (unele suporturi pot avea difuzare internationala). Difuzarea temporala: aparitie cotidiana (de dimineata, de seara), saptamanala (ziua aparitiei poate fi un avantaj - spre exemplu, vinerea), lunara sau cu prilejul unor evenimente (vacanta, sarbatori). In domeniul audiovizualului, difuzarea se refera la distribuirea de servicii de comunicatii (TV, radio). Distribuirea catre public a originalului ori a copiilor unei opere, prin vanzare, inchiriere, imprumut sau prin orice alt mod de transmitere cu titlu oneros sau cu titlu gratuit (Legea 8/1996, art. 14, alin. 2).Gradul de patrundere a unui produs pe piata (absorbtia acestuia de consumatori).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Difuzare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Difuzare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Difuzare. Definitiile termenilor despre Difuzare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Difuzare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Difuzare.