Cercetatorii Universitatii din Wisconsin au descoperit ce se intampla cu sinapsele creierului in timpul somnului

BUCURESTI - 27 martie 2017

Comunicat tip General in Sanatate

Cercetatorii Universitatii din Wisconsin au efectuat recent un studiu prin care au dorit sa afle modul in care se comporta creierul uman in timpul somnului. Rezultatele au aratat aspecte surprinzatoare si extrem de interesante, referitoare la activitatea legaturilor dintre neuroni, adica a sinapselor.

Cercetatorii Universitatii din Wisconsin au descoperit ce se intampla cu sinapsele creierului in timpul somnului

Conform studiilor, in timpul somnului sinapsele se micsoreaza cu aproape 20%, acest proces purtand denumirea de “homeostaza sinaptica”. Cercetatorii subliniaza faptul ca, desi acest lucru ar putea sa fie considerat drept unul negativ, de fapt nu este, ci, din contra, aduce multe beneficii organismului. Explicatia este una simpla: conexiunile dintre neuroni au nevoie de un repaus, pentru a se pregati pentru activitatile ce urmeaza sa fie desfasurate a doua zi.

Chiara Cirelli, unul dintre profesorii care au participat la realizarea acestui studiu, a declarat pentru Live Science: "În timpul somnului, suntem mult mai puțin preocupați de lumea exterioară... iar creierul poate trece în revistă toate sinapsele, revigorându-le într-un mod inteligent". “Somnul este momentul perfect pentru ca această renormalizare sinaptică să se producă”, a conchis aceasta.

Un alt cercetator, Russell Foster a afirmat ca aceste concluzii ale cercetarii nu fac decat sa sustina teoria care enunta ca somnul este unul dintre factorii esentiali care contribuie la procesul de invatare si la consolidarea amintirilor.

Somnul odihnitor este, deci, extrem de important pentru mentinerea sanatatii mintii si corpului. O saltea potrivita si o lenjerie de pat care sa ajute in procesul de relaxare al corpului sunt elemente simple pe care le poate folosi oricine pentru a avea parte de odihna.

Lenjeria de pat influenteaza calitatea somnului

De multe ori privita mai mult ca un obiect decorativ, lenjeria de pat inseamna de fapt, mult mai mult decat atat, ea influentand calitatea somnului. Astfel, culorile folosite in vopsirea peretilor din dormitor la fel ca si nuantele lenjeriei trebuie alese cu grija. Specialistii recomanda folosirea lenjeriilor de pat colorate in nuante de albastru, galben, sau verde. Se estimeaza ca persoanele care utilizeaza aceste culori in camera in care dorm au o durata medie a somnului de 8 ore, cu 3 ore mai mult decat cei care folosesc maroul sau griul.

Somnia este unul dintre magazinele online in a carei oferta se regasesc lenjerii de pat , alaturi de cuverturi de pat, halate sau prosoape. Ofertele dedicate vin in intampinarea nevoilor clientilor, oferind calitate la preturi accesibile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/digital-workforce/cercetatorii-universitatii-din-wisconsin-au-descoperit-ce-se-intampla-cu-sinapsele-creierului-in-timpul-somnului