Studiu Dynamic HR: 99,7% dintre angajaţii români sunt stresaţi

BUCURESTI - 22 iunie 2017

Comunicat tip General in Social

Dynamic HR şi Learning Network lansează rezultatele studiului "Stres Naţional", desfăşurat în prima parte a anului 2017! Studiul a urmărit relevarea nivelului de stres al angajaţilor din România, dar şi a modului de manifestare a acestuia.

Pentru că stresul este unul dintre factorii care generează reacții incompatibile cu starea de bine și pentru că pe noi, Dynamic HR, ne preocupă echilibrul dintre viața personală și cea profesională a angajaților am demarat acest studiu prin care dorim să descoperim nivelul de stres al angajaților din România, care sunt cauzele acestuia, dar şi ce soluţii putem aduce pentru reducerea stresului.

La acest chestionar au luat parte 804 angajaţi, majoritatea cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani, desfăşurându-şi activitatea în departamente precum Resurse Umane sau Vânzari.

În urma interpretării rezultatelor studiului, se relevă faptul că 99,7% dintre angajaţii din România sunt stresaţi, suferă de stări de epuizare sau oboseală, stări deprimante sau triste.

Stresul emoţional îi afectează în proporţie  de 99%, în timp ce stresul social afectează aproximativ 97% dintre angajaţi.

Atât femeile, cât şi bărbaţii, suferă în proporţii egale de probleme legate de stres, acesta afectând sănătatea fizică şi psihică a angajaţilor din România.

Astfel, ne dorim să continuăm iniţiativele de a atrage atenţia asupra efectelor negative ale stresului şi de a îmbunătăţi echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională a angajaţilor, dar şi a stării de sănătate fizică şi mentală.

Simona Nicolaescu, Business Owner Dynamic HR,  afirmă faptul că “cel mai bun cadou pe care un manager îl poate face angajaţilor săi este acela de a le oferi cursuri specializate în management-ul stresului, tocmai pentru ca aceştia să înveţe să se relaxeze atât la serviciu, cât şi acasă”.

Recomandările noastre sunt ca programele de well-being să vizeze în principal o schimbare de atitudine a angajaţilor faţă de propria viaţă, să devină un fel de a fi al oamenilor şi atunci îşi vor dori să fie parte din acest program, ei înşişi promotorii stării de bine în compania respectivă.

Cu o experienţă de peste 13 ani în training , team-building, coaching şi well-being, Dynamic HR încurajează şi susţine programele care ajută la păstrarea unui echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală a angajaţilor organizând încă din anul 2011 Gala Work-Life Balance şi derulând unul dintre primele programe de well-being din România, Săptămâna Angajatului.

Puteţi descărca rezultatele integrale ale studiului Stres Naţional Survey de aici. Pentru alte detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa office@dynamichr.ro sau la numărul de telefon 0724 088 400.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/digital-workforce/studiu-dynamic-hr-99-7-dintre-angajatii-romani-sunt-stresati