LANSAREA PROIECTELOR 'SOLIDARITATE', ''ACCES', 'ATITUDINE'

Dorohoi - 19 februarie 2007

Comunicat tip General in Administratie Publica

Direcţia de Asistenţă Socială Dorohoi a demarat în luna ianuarie 2007 proiectele 'SOLIDARITATE', 'ACCES' şi 'ATITUDINE', proiecte finanţate de Uniunea Europeană prin Programul Phare 2004-2006 Coeziune economică şi socială - Servicii sociale.

Proiectul 'SOLIDARITATE' se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Sarepta Dorohoi şi are ca obiectiv general „Dezvoltarea serviciilor sociale oferite grupurilor vulnerabile din Municipiului Dorohoi” prin dezvoltarea serviciilor sociale specializate oferite de D.A.S. prin servicii de pregătire şi distribuire a hranei acordate conform standardelor de calitate şi prin servicii de distribuire a hranei la domiciliu, asigurarea de consiliere juridică persoanelor aflate în dificultate şi îmbunătăţirea capacităţii Direcţiei de Asistenţă Socială Dorohoi de a lucra în parteneriat în domeniul asistenţei sociale. Prin intermediul acestui proiect, va fi îmbunătăţită calitatea serviciului de pregătire şi distribuire a hranei către cei 200 de beneficiari ai Cantinei de ajutor social prin extinderea, modernizarea sediului din str. Stefan cel Mare nr. 43 Dorohoi şi va creşte numărului de beneficiari ai Cantinei de ajutor social cu 25% prin înfiinţarea noului serviciu de distribuire a hranei la domiciliu. Va fi organizat un nou serviciu de consiliere juridică pentru beneficiarii Cantinei de ajutor social şi se va dezvolta şi eficientiza parteneriatul dintre D.A.S. şi Asociaţia SAREPTA Dorohoi.
Proiectul 'ACCES' se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Neemia Dorohoi şi are ca obiectiv general „Dezvoltarea serviciilor sociale oferite persoanelor aflate în dificultate din Municipiului Dorohoi” prin campanii de informare şi consiliere privind drepturile de protecţie socială şi îmbunătăţirea capacităţii Direcţiei de Asistenţă Socială Dorohoi de a lucra în parteneriat în domeniul asistenţei sociale.Prin intermediul acestui proiect, vor fi informate şi consiliate un număr de 250 de familii cu privire la drepturile de protecţie socială. Dintre acestea 100 de persoane vor depune documentaţia în vederea obţinerii prestaţiilor sociale, iar 80 de persoane vor depune documentaţia pentru a deveni beneficiari ai serviciilor sociale oferite de D.A.S.. De asemenea, va fi reabilitat şi modernizat sediul din str. Dumitru Furtună, nr. 14. Ca urmare a implementării acestui proiect estimăm că durata de întocmire a documentaţiilor necesare în vederea obţinerii prestaţiilor şi serviciilor sociale va fi micşorat la jumătate. Vor fi editate şi distribuite 500 pliante şi 50 afişe publicitare în cadrul celor 2 campanii de informare şi va fi realizat site-ul instituţiei. Vor fi organizate 2 sondaje, a căror rezultate vor ajuta la îmbunătăţirea şi dezvoltarea serviciilor sociale oferite de Direcţia de asistenţă Socială în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale din Municipiul Dorohoi.
Proiectul 'ATITUDINE' se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Sarepta Dorohoi şi are ca obiectiv general „Dezvoltarea serviciilor sociale oferite persoanelor defavorizate din Municipiului Dorohoi” prin dezvoltarea serviciilor sociale specializate de îngrijire la domiciliu oferite persoanelor vârstnice din Municipiul Dorohoi şi dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul asistenţei sociale. Prin intermediul acestui proiect, va fi îmbunătăţită calitatea serviciilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice pentru cei 30 de beneficiari ai serviciilor de îngrijire la domiciliu oferite de D.A.S şi Asociaţia SAREPTA, conform standardelor de calitate româneşti şi europene.

Despre DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA DOROHOI

Uniunea Europeană reprezintă o entitate politică, socială şi economică compusă din 27 ţări. Statele Membre au decis împreună, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, să construiască o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, menţinând diversitatea culturală, toleranţa şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană îşi propune să împărtăşească realizările şi valorile sale cu ţările şi popoarele de dincolo de graniţele ei.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi Direcţia de Asistenţă Socială Dorohoi, tel.: 0231 61 78 13, fax: 0331 810 519, e-mail: das@dorohoi.com. Persoană de contact: Radu Dan Surdu.
das@dorohoi.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/directia-de-asistenta-sociala-dorohoi/lansarea-proiectelor-solidaritate-acces-atitudine