Director general

Definitie Director general

Persoana de conducere, subordonat Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) ce are rolul de a asigura conducerea, organizarea si functionarea societatii comerciale cu eficienta maxima.Printre atributiile directorului general regasim:1. angajeaza, prin semnatura, sc in relatiile cu tertii in limitele competentelor regulamentului de organizare si functionare2. angajeaza personalul necesar societatii3. aproba normele privind disciplina tehnica, tehnologica, economica, ecologica si administrativa in societate4. emite deciziile de recuperarea pagubelor aduse societatii, in conformitate cu prevederile Codului muncii, pe baza celor stabilite de comisia de cenzori5. numeste si revoca conducatorii locurilor de munca6. premiaza sau sanctioneaza personalul din unitate, la propunerea sefilor locurilor de munca7. negociaza cu sindicatele ori de cate ori este nevoie8. incheie contractul colectiv de munca9. analizeaza propunerile de innoire a productiei si stabileste schimbarea profilului de fabricatie al unor fabrici, sectii etc.10. stabileste relatiile de colaborare pe inie de cercetare si productie cu alte firme din tara si strainatate11. decide aplicarea tuturor masurilor care sa asigure cadrul normal de desfasurare a procesului de productie12. decide numirea sau demiterea din functii de conducere a unor persoane care se dovedesc inapte pentru aceste functii13. decide forma de organizare a societatii in vederea obtinerii unei eficiente maxime14. aproba esalonarea concediilor de odihna a üersonalului de conducere15. aproba toate documentele financiar-contabile ce impun acest lucru16. raspunde de functioonarea societatii pe baza rentabilitatii maxime17. supervizeaza perspectiva activitatii sca18. asigura instituirea unui climat normal de munca in sc19. ia masuri in perspectiva pentru asigurarea foreti de munca, perfectionarea si specializarea acesteia20. rezolva sarcinile trasate de AGA.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Director general? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Director general.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Director general. Definitiile termenilor despre Director general cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Director general, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Director general.