Discontinuitate a posesiei

Definitie Discontinuitate a posesiei

Viciu al posesiei constand in exercitarea acesteia cu intermitente anormale.Nu se confunda cu intreruperea posesiei (care este o cauza de incetare a posesiei).Caracterul anormal al intermitentei in exercitarea posesiei se apreciaza de catre instanta de judecata, care va decide pornind de la situatia concreta a bunului posedat.Sarcina probei incumba celui ce pretinde ca posesia este lovita de acest viciu.Discontinuitatea posesiei are urmatoarele caractere juridice:a) este un viciu temporar, care inceteaza din momentul in care actele de stapanire devin regulate, potrivit naturii lucruluib) este un viciu absolut, ceea ce implica posibilitatea invocarii lui de catre orice persoana interesatac) primeste aplicare, de regula, la posesia imobilelor in cazul posesiei bunurilor mobile se poate aplica numai cand nu opereaza principiul potrivit caruia posesiunea valoreaza titlu.Vezi si Continuitate a posesiei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Discontinuitate a posesiei? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Discontinuitate a posesiei.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Discontinuitate a posesiei. Definitiile termenilor despre Discontinuitate a posesiei cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Discontinuitate a posesiei, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Discontinuitate a posesiei.