Dispozitie de plata-incasare catre casierie

Definitie Dispozitie de plata-incasare catre casierie

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-4-4) Format A6 si A5, tiparite pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - dispozitie pentru casierie, in vederea achitarii in numerar a unor sume, potrivit dispozitiilor legale, inclusiv a avansurilor aprobate pentru cheltuieli de deplasare, precum si a diferentei de incasat de catre titularul de avans in cazul justificarii unor sume mai mari decat avansul primit, procurare de materiale etc. - dispozitie pentru casierie, in vederea incasarii in numerar a unor sume, potrivit dispozitiilor legale - document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate, in cazul platilor in numerar efectuate fara alt document justificativ. Se intocmeste intr-un exemplar de compartimentul financiar-contabil: - in cazul utilizarii ca dispozitie de plata - cand nu exista alte documente prin care se dispune plata (exemplu: stat de salarii sau lista de avans chenzinal etc.) - in cazul utilizarii ca dispozitie de plata a avansurilor pentru cheltuielile de deplasare, procurare de materiale etc. - in cazul utilizarii ca dispozitie de incasare, cand nu exista alte documente prin care se dispune incasarea (avize de plata, somatii de plata etc.). Se semneaza de intocmire la compartimentul financiar-contabil. Circula: - la persoana autorizata sa exercite controlul financiar preventiv, pentru viza in cazurile prevazute de lege - la persoanele autorizate sa aprobe plata sumelor respective (in cazul platilor) - la casierie, pentru efectuarea operatiei de incasare sau plata, dupa caz, si se semneaza de casier in cazul platilor se semneaza si de persoana care a primit suma. Cand este utilizata ca dispozitie de incasare, pentru sumele incasate, casierul trebuie sa emita Chitanta (cod 14-4-1). - la compartimentul financiar-contabil, anexa la registrul de casa, pentru efectuarea inregistrarilor in contabilitatea sintetica si analitica. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil, anexa la registrul de casa. Vezi si Normele Metodologice 0/08 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Dispozitie de plata-incasare catre casierie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Dispozitie de plata-incasare catre casierie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Dispozitie de plata-incasare catre casierie. Definitiile termenilor despre Dispozitie de plata-incasare catre casierie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Dispozitie de plata-incasare catre casierie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Dispozitie de plata-incasare catre casierie.