Dizolvare a societatii comerciale

Definitie Dizolvare a societatii comerciale

Dizolvarea unei societati comerciale datorita anumitor cauze: - expirarea termenului stabilit pentru durata societatii- faliment- realizarea sau incapacitatea realizarii obiectului de activitate- pierderea atinge jumatate din marimea capitalului social, sau reducerea capitalului social sub minimul legal, fara ca asociatii sa decida completarea sau limitarea lui, in termenul legal- reducerea numarului actionarilor sub numarul legal (5), daca au trecut mai mult de noua luni de la reducerea lui si nu a fost completat- retragere din activitate (decizia asociatilor)- alte cauze specifice fiecarei forme de societate comerciala.Hotararea de dizolvare apartine asociatilor sau este luata de justitie (tribunal). Aceasta are ca efect interdictia de a efectua operatii comerciale noi, altele decat cele destinate lichidarii.Dizolvarea societatii are drept consecinta deschiderea procedurii lichidarii (art.228 din legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata).Totusi, desi dizolvarea precede lichidarea, nu totdeauna o societate dizolvata este lichidata. Este cazul modificarii societatii (de exemplu: schimbarea obiectului de activitate, fuziunea cu o alta societate, divizarea societatii etc.), cand aceasta va supravietui cu o alta configuratie decat cea initiala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Dizolvare a societatii comerciale? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Dizolvare a societatii comerciale.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Dizolvare a societatii comerciale. Definitiile termenilor despre Dizolvare a societatii comerciale cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Dizolvare a societatii comerciale, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Dizolvare a societatii comerciale.