2% pentru victimele violentei in familie

Timisoara - 9 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

În data de 10 aprilie 2009, între orele 11 – 18, în Piața Libertății și Piața Unirii din Timișoara, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România – APFR Timișoara desfăşoară o campanie stradală de informare şi strângere de fonduri pentru femeile victime ale violenţei domestice şi abuzului sexual.

2% pentru victimele violentei in familie


Campania îşi propune să informeze cât mai mulţi cetăţeni în legătură cu posibilitatea de direcţionare a 2 % din impozitul anual pe venit către APFRAceastă acţiune este cuprinsă în cadrul proiectului “2% PENTRU VICTIMILE VIOLENŢEI ÎN FAMILIE!”, care a apărut în contextul în care, prin intermediul prevederii 571/2003 din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice, au posibilitatea să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit.

Această sumă NU reprezintă o sponsorizare, donaţie sau contribuţie, ci este în esenţă o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către sectorul neguvernamental. Astfel orice angajat poate contribui la eficientizarea cheltuirii banului public și poate ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitate direcționând 2% către o organizație care oferă servicii pentru femeile victime ale violenței în familie. , diseminând materiale informaţionale – cărţi de vizită APFR, fluturaşi etc. şi completând formulare 230 privind direcţionarea a 2% din impozitul pe venit.

Fondurile colectate vor fi utilizate în vederea susţinerii serviciilor pe care APFR le oferă gratuit, în organizarea campaniilor de prevenţie în şcolile din Timişoara şi în cadrul unor campanii de conştientizare cu privire la gravitatea fenomenului violenţei în familie, promovând totodată şi serviciile care există în comunitate pentru femeile victime. Orice sprijin dat unei astfel de organizaţii este binevenit, deoarece serviciile pentru victimele violenţei în familie depind în principal de finanţările externe. Deşi reprezintă o gravă problemă socială cu care se confruntă comunitatea noastră, pentru soluţionarea ei nu se alocă fonduri locale sau naţionale. Singurele care oferă servicii pentru victime sunt organizaţiile neguvernamentale. Victimele abuzului au nevoie de sprijinul timișorenilor: plata certificatelor medico legale, sprijin pentru accesarea serviciilor din comunitate, consiliere psihologică şi juridică şi reprezentare în instanţă.

Despre DKM Training

Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România – APFR Timişoara este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este îmbunătăţirea statutului femeii prin educaţie, servicii sociale de susţinere şi integrare, lobby şi advocacy pentru egalitate de şanse şi educarea întregii societăţi prin promovarea unor politici afirmative şi nondiscriminatorii pentru creşterea calităţii vieţii femeii din România.

APFR este lider printre organizaţiile de femei din România, înaintând un proiect de lege în Parlament, concretizat prin legea 217/2003 şi fiind prima organizaţie care a înfiinţat o linie telefonică de intervenţie în situaţii de criză pentru femei victime ale violenţei în familie şi abuzului, în judeţul Timiş şi în partea de vest a României – Telefonul Albastru.

Asociaţia are o experienţă de 10 ani în oferirea de servicii sociale fetelor şi femeilor victime ale violenţei domestice şi abuzului sexual, lucrând cu o echipă de specialişti (psihologi, avocaţi, psihoterapeuţi, jurişti, asistenţi sociali) în vederea soluţionării cazurilor. Anual în cadrul asociaţiei peste 500 de femei victime ale violenţei domestice şi abuzului sexual beneficiază de sprijin şi servicii gratuite de asistenţă socială, consiliere psihologică, consiliere juridică, intermediere loc de muncă, consiliere telefonică, consiliere psiho-socială şi grupuri de suport.

Pentru informaţii suplimentare sau clarificări cu privire la acest eveniment ne puteţi contacta la:
Tel/Fax: 0256 293 183, 0748 267 309 sau e-mail: apfr@mail.dnttm.ro. Persoana de contact: Dina Costru.

apfr@mail.dnttm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dkm-training/2-pentru-victimele-violentei-in-familie