Document cumulativ

Definitie Document cumulativ

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-6-24, Cod 14-6-24/a, Cod 14-6-24/b si Cod 14-6-24/c) Format A4, cu 41 randuri si 7 coloane, A4 cu 25 randuri si 12 coloane, 1/3 A, cu 40 randuri si 27 coloane si A3, cu 42 randuri si 13 coloane, tiparite pe ambele fete, in foi volante. Serveste ca: - document de centralizare a datelor din mai multe documente justificative care reflecta operatii economice si financiare de acelasi fel dintr-o anumita perioada (intrari si iesiri de materiale, produse sau marfuri, operatii banesti etc.) - document justificativ centralizator de inregistrare in contabilitatea sintetica si analitica. Se intocmeste in cadrul compartimentului financiar-contabil, completandu-se titulatura si continutul coloanelor in functie de natura operatiilor economice si financiare si de necesitatile de centralizare si de inregistrare. La institutiile publice, in situatia cand, in cursul unei zile, exista un numar mai restrans de operatii, se poate folosi un singur document cumulativ pentru operatiile unei zile. In acest caz, documentul cumulativ va avea doua parti: in partea stanga, pe coloane distincte, se vor inscrie conturile care se debiteaza, iar in partea dreapta, conturile care se crediteaza. Fiecare operatie se inscrie pe un rand separat pentru a se urmari corespondenta conturilor. Pe ultimul rand se face totalul sumelor pe fiecare coloana. Totalul conturilor debitoare trebuie sa corespunda cu totalul conturilor creditoare. La fiecare cont se inregistreaza totalul rezultat in coloana corespunzatoare. Nu circula, fiind document de inregistrare contabila. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/19 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Document cumulativ? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Document cumulativ.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Document cumulativ. Definitiile termenilor despre Document cumulativ cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Document cumulativ, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Document cumulativ.