Domiciliu legal

Definitie Domiciliu legal

Sintagma ce desemneaza domiciliul stabilit de lege pentru anumite persoane, in vederea ocrotirii lor.Acest tip de domiciliu este intotdeauna o masura de ocrotire, fie a unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu, fie a unei persoane cu capacitate de exercitiu restransa, sau a unei persoane care, din anumite motive, nu-si poate apara unele drepturi.Legea nr.105/1996 privind evidenta populatiei si cartea de identitate stabileste ca domiciliul minorului este la parintii sai sau la acela dintre parinti la care el locuieste statornic (art.25, pct.1) domiciliul minorului incredintat de instanta de judecata unei alte persoane ramane la parintii sai.Domiciliul minorului este la reprezentantul sau legal in cazul instituirii tutelei, iar atunci cand s-a instituit o curatela asupra bunurilor celui disparut, acesta din urma are domiciliul la curator, in masura in care acesta are dreptul sa il reprezinte.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Domiciliu legal? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Domiciliu legal.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Domiciliu legal. Definitiile termenilor despre Domiciliu legal cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Domiciliu legal, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Domiciliu legal.