Domiciliu

Definitie Domiciliu

Atribut de individualizare in spatiu a persoanei fizice, concretizat in dreptul personal nepatrimonial ce-i confera acesteia facultatea de a-si stabili, potrivit legii, locuinta permanenta sau principala intr-un anume loc, cu referire la care se produc unele consecinte juridice.Legea nr.105/1996 privind evidenta populatiei si cartea de identitate dispune urmatoarele: domiciliul persoanelor fizice este la adresa din localitatea unde acestea isi au locuinta statornica.Locuinta constituie deci criteriul esential pentru definirea si determinarea domiciliului. Dar nu orice locuinta poate fi identificata cu domiciliul persoanei fizice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Domiciliu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Domiciliu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Domiciliu. Definitiile termenilor despre Domiciliu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Domiciliu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Domiciliu.