HALO – Testul Papanicolau pentru san, cea mai noua metodă de screening a cancerului la san acum și în Romania, la Donna Medical Center!

BUCURESTI - 30 iulie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Donna Medical Center pune la dispoziția pacientelor sale în premieră în România, un dispozitiv de ultima generație, cu ajutorul căruia se efectuează Testul Papanicolau HALO - cea mai noua metodă de screening a cancerului la sân! Testul Pap HALO pentru sân este prima și unica metodă complet automatizată, non-invazivă, pentru identificarea femeilor cu risc crescut de cancer mamar si are același rol în depistarea cancerului la sân precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin.

HALO – Testul Papanicolau pentru san,  cea mai noua metodă de screening a cancerului la san acum și în Romania, la Donna Medical Center!

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei și reprezintă 26% dintre toate formele de cancer care le poate afecta pe acestea. Când acesta este descoperit timpuriu și cât timp rămâne localizat la nivelul sânului (stadiul 0 sau 1), rata de supraviețuire ajunge la aproape 100%. Donna Medical Center poate identifica cu ușurință anomaliile celulare folosind un test simplu, neinvaziv și nedureros de recoltare a fluidului de aspirație mamelonar, care durează doar 5 minute: HALO, Testul Papanicolau pentru sân.

Donna Medical Center pune la dispoziția pacientelor sale în premieră în România, un dispozitiv de ultima generație, cu ajutorul căruia se efectuează Testul Papanicolau HALO - cea mai noua metodă de screening a cancerului la sân!

Testul Pap HALO pentru sân este prima și unica metodă complet automatizată, non-invazivă, pentru identificarea femeilor cu risc crescut de cancer mamar. Majoritatea cancerelor mamare au originea în ductele lactifere; de aceea, examenul citologic al aspiratului mamelonar obținut cu ajutorului aparatului HALO este foarte important pentru identificarea pacientelor cu risc, ce prezintă celule cu atipii sau chiar celule maligne.

Testul HALO are același rol în depistarea cancerului la sân precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin. Acesta presupune prelevarea unei cantități mici de fluid din mamelon în  vederea efectuării unui examen citologic al secreției mamare pentru depistarea precoce a anomaliilor celulare premaligne sau maligne. Dispozitivul utilizează o combinație de căldura, sucțiune și masaj pentru a extrage fluidul mamelonar ductal, întregul proces fiind rapid și nedureros.

HALO este recomandat a fi efectuat anual, împreuna cu testul Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, tuturor femeilor de vârsta 25-55 ani, chiar dacă nu prezintă simptome sau secreție mamară.

In perioada 1-9 august vă puteți programa la Donna Medical Center pentru a efectua Testul Papanicolau pentru sân!

Donna Medical Center este o clinică dedicată sănătății femeilor, specializată în diagnosticul cancerului mamar, dar și al altor afecțiuni mamare, ginecologice sau endocrinologice. Echipa de medici de înaltă competență asigură cel mai bun algoritm de screening, diagnostic, tratament și urmărire post-terapeutică într-un mod personalizat.

Donna Medical Center oferă următoarele servicii: consultații de specialitate (ginecologie, oncologie, endocrinologie, chirurgie, medicină internă), explorări imagistice (ecografie, sonoelastografie, mamografie), analize de laborator și consiliere psihologică.

Donna Medical Center susține zilnic femeile în lupta lor împotriva cancerului și îi recomandă cu încredere fiecăreia în parte: Controlează-te! Fii sigură că ești bine!

 

Despre Donna Medical Center

Donna Medical Center este o clinică dedicată sănătății femeilor, specializată în diagnosticul cancerului mamar, dar și al altor afecțiuni mamare, ginecologice sau endocrinologice.

Donna Medical Center oferă următoarele servicii: consultații de specialitate (ginecologie, oncologie, endocrinologie, chirurgie, medicină internă), explorări imagistice (ecografie, sonoelastografie, mamografie), analize de laborator şi consiliere psihologică.